Ege'de Yunan tacizleri... Amerika, Türk-Yunan savaşı mı çıkarmak istiyor?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını canlı yayında yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, Ege Denizi’nde görev uçuşu yapan Türk jetlerine Yunanistan’a ait S-300 hava savunma sistemi tarafından radar kilidi atılması ile ABD’nin hamlelerinin perde arkası ve AK Parti milletvekillerinin erken seçim hazırlığı yaptığı iddiası masaya yatırıldı.

‘’YUNANİSTAN’IN İKİ GÜN ARAYLA YAPTIĞI TACİZLER ÇOK DRAMATİK OLAYLARDIR’’

Metehan Demir, ‘’Radar kilidi, hedefin kontrolünün izlenmesi demektir. Füze kilidine döndürülerek hedefte vurulabilecek potansiyel anlamına da gelir. Sadece Lozan'ı değil, Paris Antlaşması'nı da ihlal ediyor. Yunanistan'ın uluslararası hukuku açıkça ihlal ederek bunları yapılması bir barış ortamı olamayacağını gösteriyor. İki gün arayla yapılan tacizler çok dramatik olaylardır.

‘’ABD SAVAŞ ÇIKARMAK YERİNE, SÜREKLİ ’SAVAŞ ÇIKACAK’ HAVASIYLA ORTAMDAN FAYDA SAĞLAMAK İSTİYOR’’

Çeşitli deniz tacizleri başlayacak. Hava saldırıları ve siyasi tacizler de bir yandan artırılır. Yunanistan Rusya’nın malını Rusya'dan daha fazla taşıyor. Nerede ambargo? ABD, savaş çıkarmak yerine sürekli savaş çıkacak havasıyla ortamı gerip, fayda sağlamak istiyorlar. Rusya-Ukrayna savaşı artık Rusya-ABD savaşı haline geldi. Bu işin kazananı olan ABD, savaşın devam etmesini istiyor.

‘’ÖNÜMÜZDEKİ İKİ AY ABD İLE BEKLEMEDİĞİMİZ TASARILARLA KARŞILAŞABİLİRİZ’’

Türkiye'yi bekleyen uluslararası tehditler olarak enerji konusu söz konusu. Önümüzdeki iki ay ABD ile beklemediğimiz tasarılarla karşılaşabiliriz. Türkiye'nin artan enerji maliyetinin en az 100 milyar dolara çıkması bekleniyor. Döviz kurlarında tatsız bir artış olabilir.’’ ifadelerini kullandı.

Metehan Demir’in açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

 

Ege'de Yunan tacizleri... Amerika, Türk-Yunan savaşı mı çıkarmak istiyor? ile ilgili etiketler Türkiye Yunanistan NATO Ege Denizi ABD s-300

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.