ABD temsilcisi: Ne olursa olsun ABD cevap verecek...

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Suriye'nin Duma kentinde yaşanan kimyasal katliamı görüşmek üzere toplandı. Kritik toplantıyı canlı aktarıyoruz... ABD Temsilcisi Haley, "Sonuç ne olursa olsun ABD cevap verecek" dedi.

15 üyeli BMGK Peru’nun başkanlığında, Suriye’nin Şam kenti yakınındaki Goğu Guta’nın Duma bölgesine düzenlenen saldırıyı görüşmek üzere acil bir toplantı düzenledi.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, BMGK’nin Doğu Guta’daki gaz saldırısı nedeniyle yaptığı acil toplantıda ABD’nin, BMGK’nin hareket edip etmediğine bakmaksızın, Suriye’deki ölümlü kimyasal silah saldırısına “yanıt verecek” dedi.

Toplantıda bir konuşma yapan ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, “Dünyanın adaleti görmesi gereken ana ulaştık” dedi.

Konuşmasında, "BMGK, Suriye halkını koruma görevini onseyi görevini yerine getirmez veya tam olarak başarısız olursa tarih bunu kaydedecektir" diyen Haley, "her iki durumda da ABD cevap verecektir" ifadesini kullandı.

RUS TEMSİLCİDEN CEVAP

Rus temsilci ise ortada bir kimyasal saldırı olmadığını iddia ederek, eğer gerçekleştiyse de bunun Esed tarafından yapılmadığını iddia etti.

ABD temsilcisi: Ne olursa olsun ABD cevap verecek... ile ilgili etiketler ABD bmgk
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.