ABD, Suriye'nin kuzeydoğusuna asker gönderecek!

Suriye'nin kuzeydoğusundaki petrol sahalarını güvence altına tutmak için Donald Trump'ın bölgede asker bırakabileceklerini açıklamasının ardından ABD basınından çeşitli iddialar ortaya atıldı.

ABD'nin köklü kuruluşlarından Wall Street Journal (WSJ), ordunun bölgeye 500 asker gönderilmesini öngören bir senaryo üzerinde çalıştığını bildirdi.

Beyaz Saray'ın Suriye'deki hedeflerinde değişiklikler yaptığını ve DEAŞ militanlarıyla mücadele yerine petrol yönünden verimli bölgeleri korumaya odaklanma niyetinde olduğunu belirten WSJ, "ABD, petrol yataklarını Suriye'yle ilgili gelecekte yapılacak müzakerelere nüfuz etmek için olası bir koz olarak görüyor" diye vurguladı.

Fox News ise ağır askeri teçhizatın Deyr ez Zor'da Conoco gaz işleme tesisinin yakınında konuşlandırılabileceğini belirtti.

Washington Post,  tankların bölgeye Bradley marka taşıyıcı paletlerle getirilebileceğini kaydetti.

ABD, Suriye'nin kuzeydoğusuna asker gönderecek! ile ilgili etiketler ABD Suriye DEAŞ asker Washington Post Wall Street Journal fox news
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.