ABD SİHA'ları Kabil Havalimanı'na doğru yaklaşan bir aracı patlattı!

ABD Ordusu, Kabil Havalimanı'na saldırı gerçekleştireceğini ileri sürdüğü bir araca SİHA'lar ile ufuk ötesinden bir saldırı düzenleyerek patlattı. Bu aracın, ABD Başkanı Joe Biden'ın dün istihbaratını paylaştığı 'beklenen' terör saldırısını gerçekleştirmek üzere hareket halinde olduğu ve içinde DEAŞ-H militanlarının bulunduğu iletildi.

Gelen son dakika bilgilerine göre, ABD ordusuna ait bir SİHA, Afganistan'ın başkenti Kabil'de 'önleme amacıyla' bir saldırı gerçekleştirdi. 

KABİL HAVALİMANI'NA SALDIRMAYA GİDİYORLARDI

Saldırıda, sivillerin yaşadığı evlerin arasında olduğu görülen bir araç, havadan karaya atılan güdümlü ve uzun mezilli bir füze tarafından vurularak patlatıldı. 

Vurulan aracın, dün istihbaratı gelen saldırıyı gerçekleştirecek araç olduğu ve Kabil Havalimanı'na doğru hareket haline geçtiğinde vurulduğu ileri sürüldü. 

CENTCOM: YAKLAŞAN DEAŞ-H TEHDİDİ YOK EDİLDİ

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Sözcüsü, 'ABD ordusu, kendini savunma amacıyla, ABD'ye ait bir SİHA kullanarak ufuk ötesinden Kabil Havalimanı'na saldırı amacıyla gidecek bir araca saldırı düzenledi. Yaklaşan DAEŞ-H tehdidi yok edildi.' açıklamalarında bulundu.

ABD SİHA'ları Kabil Havalimanı'na doğru yaklaşan bir aracı patlattı!

BİDEN YAKLAŞAN TERÖR SALDIRISI İÇİN SAAT VERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık 24 saat önce yaptığı açıklamada, '24 ila 36 saat içinde Kabil Havalimanında yeni terör saldırıları bekleniyor.' demişti. 

 

 

Kaynak: AFP

 

ABD SİHA'ları Kabil Havalimanı'na doğru yaklaşan bir aracı patlattı! ile ilgili etiketler Kabil Araç SİHA ABD patlama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.