ABD seçimleri ne zaman yapılacak? İşte son durum!

ABD seçimleri ne zaman yapılacak sorusunun yanıtı merak ediliyor. Halen ABD Başkanı olarak devam eden Donald Trump tekrar aday olarak karşısında en ciddi rakip oalrak Biden duruyor. İşte son durum...

ABD seçimleri ne zaman yapılacak merak ediliyor. 2016 yılından bu yana Başkanlık görevini yürüten Donald Trump tekrar başkan olmaya hazırlanırken seçimlere dair detaylar haberimizde...


ABD SEÇİMLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?


ABD seçimleri herhangi bir değişiklik olmadığı taktirde 3 Kasım 2020 tarihinde yapılacak. ABD seçimleri öncesinde, Hürriyet New York muhabiri Rıza Canikligil'den bazı bilgiler;

1) ABD’de başkanlık seçimlerinde delege sistemi uygulanıyor. Her eyalet için belli bir delege sayısı söz konusu. Bir eyalette çoğunluk oyu alan, o eyaletin tüm delegelerini de kazanmış oluyor. Toplam 538 delegenin en az 270’ini alan başkan oluyor.

2) 2016 seçimlerinde Demokrat aday Hillary Clinton, ülke genelinde daha fazla oy almış, ancak kritik birkaç eyaleti Cumhuriyetçi Donald Trump’a kaptırdığı için başkanlık koltuğunu kılpayı kaybetmişti.

SON DURUM NE

3) Salgının hızla devam etmesine rağmen ağustos ayında iki partinin de kurultaylarının yapılması ve adaylarının resmen ilan edilmesi bekleniyor. Demokratlar’dan Joe Biden, Cumhuriyetçiler’den de Trump’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

4) Biden için zaferin formülü Clinton’ın kaybettiği Michigan, Pennsylvania ve Wisconsin gibi oy rengi değişebilen eyaletleri kazanmak. Biden, bu eyaletlerde anketlerde önde gidiyor.

5) Kamuoyu yoklamalarına göre Biden, Trump’ın kalesi olarak bilinen Teksas, Georgia, Florida ve Ohio’da da önde. Ancak uzmanlar, Biden’ın rakip kaleleri alıp tulum çıkarma peşine düşerse kritik eyaletlerde geride kalabileceği uyarısında bulunuyor.

 

‘KANYE WEST YARIŞTAN ÇEKİLDİ’ İDDİASI

3 Kasım seçimleri için adaylığını açıklayan rap’çi ve TV ünlüsü Kim Kardashian’ın eşi Kanye West’in, adaylığı için gerekli desteği bulamaması üzerine yarıştan çekildiği iddia edildi. West için yüzde 2’lik bir oy potansiyeli öngörülüyordu.

Kaynak:Hürriyet

ABD seçimleri ne zaman yapılacak? İşte son durum! ile ilgili etiketler ABD seçim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.