ABD savaşa mı hazırlanıyor?

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevini Joe Biden'e devretmesi öncesinde ABD'de hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. Savunma Bakanlığı'nın Trump taraftarlarının Biden'ın yemin törenini sabote edeceğini açıklamasının ardından Ulusal Muhafızlar harekete geçti. 15 bin Ulusal Muhafız, Kongre binasının çevresine ve içine konuşlandı. Görüntüler, savaş hazırlığını andırdı.

ABD'de Donald Trump'ın başkanlık yarışını Joe Biden'a kaptırmasının ardından başlayan kaos giderek büyüyor. Seçim sonuçlarını kabullenmekte zorlanan ve birçok eyalette sonuçlara itiraz eden Donald Trump, destekçilerini kışkırtan açıklamalarda bulunarak gerilimi tırmandırdı.

Son olarak Joe Biden'ın başkanlığının tescillendiği sırada destekçilerini Kongre binasına yönlendiren Donald Trump, ABD tarihinde görülmemiş bir karmaşanın yaşanmasına sebep oldu.

Beyaz Saray yakınında yaptığı konuşmayla destekçilerini yönlendiren ve Kongre baskınında 5 kişinin hayatını kaybetmesine sebebiyet veren Donald Trump daha sonra o kişilerin yargılanması gerektiğini belirtti.

'JOE BIDEN'IN YEMİN TÖRENİ SABOTE EDİLECEK'

Tüm bu yaşananların ardından Savunma Bakanlığı yetkilileri Joe Biden'ın yemin töreninin Trump destekçileri tarafından sabote edileceğini açıkladı.

Yaşanacak olayların önüne geçmek için görevlendiren 15 bin Ulusal Muhafız'ın Kongre binası ve çevresinde konuşlanacağı açıklandı.

 

Bugün gelen görüntülerde ise Ulusal Muhafızların Kongre binası ve çevresinde yerlerini almaya başladığı görüldü.

Ağır silahlar taşıyacakları belirtilen Ulusal Muhafızların tıpkı bir savaşa hazırlanır gibi hazırlandığı kameralara yansıdı.

ABD savaşa mı hazırlanıyor? - Resim : 2

GÖSTERİCİLERİN BAZILARI SİLAHLI 

Öte yandan Pentagon yetkilileri, Donald Trump destekçilerinin yapması muhtemel gösterilerinden endişe duyulduğunu söyledi. Yetkililer, protestocuların bazılarının silahlı olacağını ve yaklaşık 16 grubun Washington'da protestolar düzenlemek için harekete geçeceği istihbaratı aldıklarını aktardı.

Pentagon yetkilileri tek endişe kaynağının göstericiler olmadığını, göstericiler değil, yetkililer intihar drone’u saldırısı yapılacağından şüphe ettiklerini belirtti.

Yetkililer, ülkede çok sayıda kişinin bireysel silaha sahip olduğunu ve bu silahların Biden’ın yemin törenini provoke etmek kullanılabileceğine dikkat çekti.

ABD savaşa mı hazırlanıyor? ile ilgili etiketler ABD Trump kongre ulusal muhafız Joe Biden başkan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.