ABD savaş gemisini Basra'ya yolladı

ABD'nin uçak gemisi USS Abraham Lincoln ve yanındaki savaş gemileri, dünyanın kilitlendiği noktada bir kez daha boğaza doğru açıldı.

BD'nin uçak gemisi USS Abraham Lincoln ve yanındaki savaş gemileri, dünyanın kilitlendiği noktada bir kez daha boğaza doğru açıldı. Uçak gemisi USS Abraham Lincoln ve yanındaki savaş gemileri Basra Körfezi'ne doğru ilerledi.

Reuters'ın geçtiği habere göre USS Abraham Lincoln, yanında HMS Defender, USS Farragut, USS Leyte Gulf ile birlikte ilk kez Hürmüz Boğazı'nı geçip Basra Körfezi'ne açıldı.

Pentagon Mayıs ayında USS Abraham Lincoln'ü Umman Körfezi açıklarına yollamış, dünya yeni bir kriz çıkmasından korkmuştu. Uçak gemilerinin Tahran-Washington geriliminin yeniden yükseldiği bir dönemde gerçekleşmesi bu endişeleri yeniden artırdı.

ABD savaş gemisini Basra'ya yolladı

ABD savaş gemisini Basra'ya yolladı ile ilgili etiketler ABD İran Savaş Basra Körfezi USS Abraham Lincoln
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.