ABD, Rusya'ya karşı Gürcistan ile savunma anlaşması imzaladı!

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya'ya karşı giriştiği korumacılık rolünü oynamaya devam ediyor. Rusya'nın sınırlarındaki kritik ülkeleri gezerek Rus saldırganlığına karşı meydan okuyan Austin, bu kez de Gürcistan ile savunma anlaşması imzaladı.


ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Gürcistan ile yeni bir güvenlik anlaşması imzaladı.

ABD'DEN UKRAYNA VE GÜRCİSTAN ZİYARETİ: RUS SINIRLARINDA GEZİYOR

Austin ve Gürcü mevkidaşı Juansher Burchuladze, Tiflis’te, ABD’nin “Rus saldırganlığı karşısında egemenliklerine olan bağlılığını yeniden” ilan etmeyi amaçlayan ve mevcut Gürcistan savunma işbirliği programını genişleten bir anlaşma imzaladı. 

SAVUNMA VE CAYDIRMAYI GELİŞTİRME GİRİŞİMİ

Austin imza töreninde yaptığı konuşmada, “Gürcistan Savunma ve Caydırmayı Geliştirme Girişimi hakkında bir mutabakat zaptı imzalanmasında Bakan Burchuladze’ye katılmaktan onur duyuyorum. Bu girişim, ikili güvenlik işbirliğimizin yeni bir aşamasını işaret ediyor ve ABD’nin Gürcistan’ı destekleme taahhüdünü gösteriyor.”  açıklamasında bulundu.

 

 

 

Kaynak: M5 Dergi

ABD, Rusya'ya karşı Gürcistan ile savunma anlaşması imzaladı! ile ilgili etiketler Gürcistan NATO ABD Rusya Rus lloyd austin anlaşma savunma
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.