ABD-Rusya arasında olası bir nükleer savaşın simülasyonu kan dondurdu!

Bilim insanlarının olası bir nükleer savaş senaryosu hakkında yaptığı bir çalışma kan dondurdu. ABD ve Rusya arasında Ukrayna krizi yüzünden çıkacak bir nükleer savaşın simülasyonunu yapan Princeton Üniversitesi araştırmacıları, savaşın üç aşamadan oluşacağını, toplamda 45 dakika süreceğini ve bu süre içinde 91.5 milyon kişinin 'buharlaşarak' öleceğini öngörüyor. Sağ kalanları ise yaşanmaz bir gezegen bekliyor.

ABD'nin ve dünyanın en iyi üniversitelerinden biri kabul edilen Princeton Üniversitesi araştırmacıları; yaşanan gerilim ortamında ve bugünün şartlarında ABD ve Rusya arasında yaşanacak olası bir nükleer savaş senaryosu için simülasyon üretti.

Nükleer savaş senaryosunda simülasyon; savaşın 45 dakika süreceğini ve 3 aşamada olacağını öngördü. 

ÜÇ AŞAMA OLACAĞI VE 45 DAKİKA SÜRECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR

İLK AŞAMA: İlk aşamada Rusya'dan Avrupa'ya taktik nükleer füzeler atılıyor.

İKİNCİ AŞAMA: İkinci aşamada ise ABD, Rusya'nın nükleer tesislerini ve kritik silahlarını vurmak için kaarşı saldırıya geçiyor, tabii yine nükleer olarak.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: Nükleer silahları vurulmadan önce ateşlemek isteyen Rusya, ABD füzeleri havadayken kendi nükleer füzelerini ABD'ye ateşliyor.

Bu son dalgada iki ülke de birbirinin en kalabalık 30 şehrini vurmayı hedefliyor. 

Bu üç aşama toplamda 45 dakika sürüyor ve sadece ilk patlamalarda ölenlerin sayısının 91.5 milyon olacağı tahmin ediliyor. 

OLASI PATLAMALARDAN KURTULANLAR ŞANSSIZ OLANLAR

Daha sonra yaşanacak radyoaktif serpinti, nükleer kış, solunamaz atmosfer ve içilemez sular yüzünden neredeyse yaşanmaz hale gelecek gezegendekilerin de dolaylı olarak kısa, orta ve uzun vadede hayatlarını kaybetmesi bekleniyor. 

 

Cengiz Büyükuncu

ABD-Rusya arasında olası bir nükleer savaşın simülasyonu kan dondurdu! ile ilgili etiketler nükleer Savaş ABD Rusya Ukrayna simülasyon princeton ab

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.