ABD, Rumları NATO'ya mı hazırlıyor: Bir mektup, gizli anlaşmayı ortaya çıkardı

ABD'nin Kıbrıs'ın güneyindeki Rum yönetimine vereceği bir yardım farklı tartışmalar beraberinde getirdi. Pentagon'a Rum kesiminde askeri eğitim verilmesi için başvuru yapıldığı ve onaylandığı ortaya çıktı. ABD'nin Rum yönetimine silah ambargosunu kaldırması sonrası ortaya çıkan gelişme, Rumların NATO üyeliği için mi hazırlandığı sorularına neden oldu.

Rum yönetimine uygulanan silah ambargosunu kaldıran ABD, Güney Kıbrıs Rum Yönetimini NATO üyeliğine mi hazırlıyor? Jersey Ulusal Muhafızlık Bürosu, Pentagon'a askeri işbirliği yapmak için başvuruda bulundu. Pentagon tarafından kabul edilen başvuru, Senato İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in, Ulusal Muhafız Bürosu Stratejik Planlar ve Politika Direktörü Tümgeneral Randolph Staudenraus'a yazdığı mektubu paylaşmasıyla keşfedildi.

Menendez güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne yönelik alınan karardan memnun olduğunu yazdı. Başvuruyu güçlü bir şekilde desteklediğini söyledi.

Ulusal Muhafız Bürosu, benzer bir programı New Jersey eyaletiyle Arnavutluk arasında yürütüyor. İşbirliğinin Arnavutluk’un NATO’ya üyeliğinde büyük rolü var. Şimdi sıranın Kıbrıs’ta olduğu belirtildi. Mektupta "Rollerimizi Kıbrıs’ı kapsayacak şekilde genişletmeye hazırız" ifadesi kullanıldı.

Ayrıca ABD’nin Doğu Akdeniz'deki güvenlik işbirliği çabalarını destekleyeceği vurgulandı. "New Jersey'den Arnavutluk’a rutin olarak KC-135 ve C-32'lerin uçuş gerçekleşiyor. Arnavutluk’tan da Güney Kıbrıs’a ekstra bir buçuk saatte uçuş gerçekleştirilebilir." denildi.
New jersey ulusal muhafızlarının, müttefikleri eğitme ve güçlendirmede kararlı olduğunun altı çizildi.

Mektupta Bob Menendez ve Cory Booker'la birlikte 7 milletvekilinin imzası bulunuyor.

ABD, Rumları NATO'ya mı hazırlıyor: Bir mektup, gizli anlaşmayı ortaya çıkardı ile ilgili etiketler ABD NATO rum yönetimi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.