"ABD, PYD ve YPG konusundaki sorularımızı cevapsız bıraktı!"

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salem El Muslat, Suriye'de yaşanan son gelişmelerle ilgili olarak ABD'de yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini duyurdu. Muslat, SuperHaber'e yaptığı açıklamada, ABD'de görüştüğü yetkililerin, Suriye'de devlet kurmak isteyen PKK'nın uzantısı PYD/YPG'ye yönelik soruları ise yanıtsız bıraktığını belirtti.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salem El Muslat, Florya'da koalisyon merkezinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Suriye'deki yaşanan son siyasi gelişmeleri ve  ABD ile Ankara temaslarını değerlendiren Muslat, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Salem El Muslat, Suriye'deki son gelişmelere yönelik ABD'de yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtti.


"SİYASİ BOYUTU ANLATMAK İÇİN AMERİKA'YA GİTTİM"

Toplantıda Muslat, önceden daha çok insani alanlarda görüşmeler yapıldığını belirterek, şimdi ise siyasi boyutu daha çok vurgulamak istedikleri için Amerika'ya gittiklerini kaydetti.

"ABD, PYD ve YPG konusundaki sorularımızı cevapsız bıraktı!"

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ile de görüşmeler yaptıklarını aktaran El Muslat, "Orada diplomatlarla görüşmelerimiz oldu. Bakanlarla, elçilerle ve diğer siyasi alanlarla da ilgilenen arkadaşlarla görüştük. Özellikle Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'yle görüşmeler yaptık. Ortak bir komisyon olarak gittik. Bu görüşmeleri pratik sonuçlar alabilmek için daha çok  yapmamız gerekiyor. Amerika ve Türkiye ile işbirliği yaparak daha kolay çözüme ulaşabiliriz. Onlardan olumsuz bir cevap almadık." ifadelerinde bulundu.


"ABD'Lİ YETKİLİLER PKK/PYD/YPG SORULARINA CEVAP VERMEDİ"


Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Başkanı Salem El Muslat, SuperHaber'e yaptığı açıklamada, ABD'de görüştüğü yetkililerin, Suriye'de devlet kurmak isteyen PKK'nın uzantısı PYD/YPG ile ilgili soruları yanıtsız bıraktığını açıkladı.

Muslat açıklamasında ABD'de yaptığı toplantılar da Suriye'de çözüm için Türk tarafının olmasının istendiği ve Türkiye ile ortak hareket edilmesinin daha iyi olacağının tavsiye edildiğini belirtti.

"ABD, PYD ve YPG konusundaki sorularımızı cevapsız bıraktı!" - Resim : 2

SURİYE DIŞINDA YAŞAYAN VATANDAŞLARDAN PASAPORT BAŞI 2 BİN DOLAR ALINIYOR

Muslat ayrıca, ,Suriye'de rejimin ülke dışında yaşayan Suriyelilerden pasaport başı yaklaşık 2 bin dolar para aldıklarını söyleyerek bu toplanan paraların Suriye'de rejim karşıtı halka silah olarak geri döndüğünü belirtti.

"AMERİKA NORMALLEŞMEYE KARŞI"

Muslat,yine Suriye'de Rusya'nın çözümü geciktirdiğini ve engellediğini, Amerika'nın ise normalleşmeye karşı olduğunu anlattı.

"ABD, PYD ve YPG konusundaki sorularımızı cevapsız bıraktı!" - Resim : 3

"ABD, PYD ve YPG konusundaki sorularımızı cevapsız bıraktı!" ile ilgili etiketler Suriye PKK YPG ABD Amerika
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.