ABD polisinden bir skandal daha! Genç kadını 4 kurşunla öldürdü...

ABD'de yaşanan ve tüm dünyada infial yaratan George Floyd cinayeti sonrası ABD polisinden bir ırkcı ölüm olayı daha geldi. Ohio eyaletinde gençler arasında kavga olduğu ihbarını alan polis ekipleri, 16 yaşındaki siyahi Amerikalı kadına 4 el ateş ederek ölümüne sebep oldu. Genç kadının kendini korumak için elinde silah tuttuğu söyleniyor.

ABD polisi ırkçı eylemlerine devam ediyor. Son olarak henüz 16 yaşında olan bir siyahi Amerikalı Makiyah Bryant'a 4 el ateş etti. Bryant, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

BIÇAKLI SALDIRIYI SONLANDIRMAK İÇİN GİTTİ, GENCİ ÖLDÜRÜP GELDİ

ABD'nin Ohio eyaletinin Columbus şehrinde yaşanan olayda, 16 yaşındaki siyahi Amerikalı Makiyah Bryant, polis tarafından vurularak öldürüldü. The Columbus Dispatch'in aktardığına göre, bir bıçaklı saldırı ihbarı alan polis, olay yerine geldiğinde 16 yaşındaki Bryant'a 4 el ateş etti.

ABD polisinden bir skandal daha! Genç kadını 4 kurşunla öldürdü...

16 YAŞINDAKİ GENÇ KADIN KURTARILAMADI

Olay yerine çağırılan sağlık ekiplerinin hastaneye götürdüğü Bryant, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

POLİSİN VÜCUT KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ VAR

Columbus belediye başkanı Andrew Ginther da, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Bu öğleden sonra genç bir kadın trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Tüm detayları bilmiyoruz. Polisin vücut kamerası görüntüleri var. Olayı mümkün olan en kısa sürede aydınlatmak için çalışıyoruz. Soruşturma bürosu, tüm silahlı saldırılarda olduğu gibi olay yerinde bağımsız bir soruşturma yürütüyor. Elimizdeki bilgileri kullanılabilir olur olmaz paylaşacağız. Vatandaşlardan sakin kalmalarını ve büronun verileri toplamasına izin vermelerini istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

GENÇ KADIN KENDİNİ KORUMAK İÇİN ELİNDE BIÇAK TUTUYORDU

Öte yandan, yerel basında yer alan diğer haberlere göre, 16 yaşındaki çocuğun kendisine saldıran yetişkinlerden korunmak için elinde bıçak tuttuğu, polis gelir gelmez bıçağı bırakmasına rağmen ateş edilerek öldürüldüğü iddia edildi.

HİÇ UYARIDA BULUNMADAN VURMUŞ

10TV'nin haberine göre, Byrant'ın teyzesi Hazel Bryant, kanala yaptığı açıklamada polisin Makiyah'ı 'hiçbir uyarıda bulunmadan vurduğunu' söyledi.

Yaşanan cinayetin ardından ise, vatandaşlar sokaklara çıkarak protesto gösterilerine başladı.

ABD polisinden bir skandal daha! Genç kadını 4 kurşunla öldürdü... ile ilgili etiketler ABD polis Siyahi silah siyahi genç genç kadın bıçak
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.