ABD otoyollarını bu ilanlarla donattı

Dağlık Karabağ’da Azerbaycan'dan ummadıkları bir tokat yiyen Ermeniler yine algı peşine düştü. Dünyanın gözü önünde sivillere saldıran, Hocalı katliamı ile suçu sabit olan Ermeniler yavuz hırsız misali üste çıkmak için şimdi de ABD'deki bilboardlardan medet ummaya başladı. ABD'nin işlek karayollarından I95 Philadelphia Chester’da bilboard kiralayan diaspora, ”Türkiye ve Azerbaycan savaş suçlusu” ve “ Soykırımı durdurun!” yazan mesajlarla algı oluşturma çabasına girdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan, tam 28 yıl sonra, işgal altında bulunan Dağlık Karabağ’ı, Ermenistan'dan geri almayı başardı.

27 Eylül’de, Ermenistan işgal ettiği topraklardan Azerbaycan’ın Terter şehrine tank ve topçu ateşi ile saldırmıştı.

Sivil insanların öldüğü saldırı sonrası, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi ile savaş başlamıştı.

Kanlı çarpışmaların olduğu 44 günlük savaş sonrası, Ermenistan pes etmiş ve Dağlık Karabağ’dan çekilmek zorunda kalmıştı.

ERMENİ DİASPORASINDAN ALGI KAMPANYASI

Ermenistan, savaş meydanında uğradığı bozgun sonrası karıştı. Başbakan Nikol Paşinyan’ın istifa etmesi için yapılan gösteriler halen sürüyor. Öteyandan, Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarması, Ermeni diasporasını adeta çıldırttı. Ermeniler, özellike Amerika’da bulunan diasporaları aracılığı ile karalama kampanyası başlattılar. Amerika’nın en büyük karayolu olan ve Kanada sınırandan, Miami’ye kadar uzanan karayolu üzerindeki dev bilboardları kiraladı. 

BİLBOARLARDAN MEDET UMUYORLAR!

SüperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, yenilgiyi hazmedemeyen Ermeni diasporası, I95 Karayolu Philadelphia Chester’da, bilboard kiralayarak,Türkiye ve Azerbaycan aleyhine algı çalışmasına başladı.

Hergün onbinlerce aracın geçtiği karayolundaki dev bilboarlara, ”Türkiye ve Azerbaycan savaş suçlusu” ve “ Soykırımı durdurun!” şeklinde ilanlar veren Ermeniler, yıllardır sürdürdükleri algı çalışmalarına bunu da ekledi.

ABD’Lİ YETKİLİLERE BİNLERCE İHBAR TELEFONU YAPILDI!

Ermenilerin bilboardlara verdikleri ışıklı ilanları gören binlerce Türkiye ve Azerbancalının yanı sıra, Pakistan ile Afganistanlı sürücülerin, Amerikalı yetkilileri telefon yağmuruna tuttuğu ve bu ilanları şikayet ettikleri ifade edildi.

Amerikalı yetkililerden, karayolundaki ilanının kaldırılmasını isteyen sürücüler konuyu Türkiye ve Azerbancan resmi makamlarına da iletti.

ABD otoyollarını bu ilanlarla donattı ile ilgili etiketler Ermenistan Azerbaycan Türkiye ABD Ermeni diasporası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.