ABD ordusundan kadınlara 'süslenme' serbestliği

ABD ordusu, kadın personelleri hakkında yeni standartları açıkladı. Buna göre; personel, saçlarını at kuyruğu yapabilecek, oje ve ruj sürebilecek. Yeni doğum yapan kadınlara 'emzirebilme' izni de veren uygulama, olumlu karşılandı.

ABD ordusundaki kadınların, ordu standartlarında yapılan ve 24 Şubat’tan itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenlemelerle saçlarını at kuyruğu yapabileceği, oje ve ruj sürebileceği, küpe gibi takılar takabileceği açıklandı.

''ORDU EKİBİNİN EN DEĞERLİ ÜYELERİ''

Ordu Personel İişlerinden Sorumlu General Gary Brito, Pazartesi günü yapılan değişikliklerle birlikte yaptığı açıklamada, "İyileştirilmesi gereken alanları belirlemek için politikalarımızı sürekli olarak değerlendiriyoruz, ardından tüm askerlerin kendilerini ordu ekibinin değerli üyeleri gibi hissetmelerini sağlama taahhüdümüzü gösteren politikalar uyguluyoruz" dedi.

TRANS BİREYLERE ORDU KAPISI AÇILIYOR

ABD'de 20 Ocak'ta yemin ederek başkanlık koltuğuna oturan Joe Biden, eski yönetimin tartışmalı kararlarını geri çeviren kararlara imza atmaya devam ediyor.

Biden, geçtiğimiz günlerde imzaladığı kararnameyle orduda görev almak için yeterli kalifiyede olan herkesin görev alması gerektiğini vurgulayarak, transseksüellere yönelik yasağı kaldırdığını belirtti.

Beyaz Saray'dan söz konusu karara ilişkin yapılan açıklamada, "Başkan Biden, cinsel kimliğin ordu hizmetine engel olmaması gerektiğine ve Amerika'nın gücünün çeşitlilikte olduğuna inanıyor." ifadelerine yer verildi.

(DHA)

ABD ordusundan kadınlara 'süslenme' serbestliği ile ilgili etiketler ABD Ordu oje ruj serbest
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.