ABD merkezli Foreign Policy dergisi: CHP iktidarda olsa nasıl olurdu?

ABD'de yayın hayatını sürdüren Foreign Policy dergisi, Türkiye ile ilişkileri değerlendiren bir makaleye yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'sız bir Türkiye'nin tasarlandığı yazıda, ''CHP'nin başını çektiği bir hükümetin Avrupa ve ABD için daha az düşmanca davranacağı'' iddia edildi.

ABD merkezli Foreign Policy dergisi, bir skandala imza attı. Türkiye'de CHP iktidarının nasıl olacağına dair tahminlerin yürütüldüğü yazıda, iki ülke ilişkiler için "ağır çekim tren enkazına benziyor" benzetmesi yapıldı.

Biden için yeni zorluğun "Türkiye'nin ABD'nin çıkarlarına verebileceği zararı en aza indirmek" olacağı belirtildi.

"ABD ve Türkiye karşıt amaçlarla çalışmaya devam edecek." denilen yazıda, bu durumun iki ülke arasında daha fazla krize yol açacağı savunuldu.

"GERÇEK İŞBİRLİĞİ ANCAK ERDOĞAN'DAN SONRA MÜMKÜN"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sonrasının tasarlanmaya kalkışıldığı yazıda, CHP iktidarı hayalleri kurulurken, şöyle denildi:

"Washington'ın Erdoğan’a karşı artan hayal kırıklığı göz önüne alındığında, bazıları Türkiye ile gerçek iş birliğinin ancak Erdoğan'dan sonra mümkün olacağı sonucuna vardı.

CHP İKTİDARI HAYALLERİ

Ana muhalefet partisi CHP'nin başını çektiği bir hükümetin ABD'ye ve AB'ye karşı daha az düşmanca davranacağını ummak için kesinlikle bir neden var. Böylesi bir hükümet, Mısır gibi komşularla uzlaşmaya daha istekli olabilir."

ABD merkezli Foreign Policy dergisi: CHP iktidarda olsa nasıl olurdu?

ABD merkezli Foreign Policy dergisi: CHP iktidarda olsa nasıl olurdu? ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP ABD Avrupa Birliği Türkiye iktidar Joe Biden Foreign Policy
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.