ABD medyasından Erdoğan'a Libya övgüsü

Amerika'da yayın yapan The National Interest dergisi, ABD'nin Libya'daki krize müdahil olması gerektiğini belirten bir yazı yayımlandı. Söz konusu yazıda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölgede aldığı kararlar nedeniyle her şeyi tersine çevirdiğini ve ülkesi adına büyük bir kazanım elde ettiği belirtildi.

ABD'de yayın hayatını sürdüren The National Interest dergisi, Libya'daki siyasi buhran için çözüm oluşturmak adına 'özel bir temsilci' atanmasına vurgu yaptı.

Libya'daki meşru hükümet yetkililerinin Trablus'un tamamının darbeci Hafter milislerinden kurtarılmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı açıklamaya vurgu yapan dergi, Libya'da Rusya'nın ise darbecileri desteklediğini belirtti.

ERDOĞAN ÖVGÜSÜ: HER ŞEYİ TERSİNE ÇEVİRDİ

Doğu Akdeniz'deki bu gelişmeler nedeniyle bölgede Türkiye ve Rusya'nın stratejik olarak güç kazandığına vurgu yapılan makalede, ABD'li diplomatların bölgedeki çatışmayı engellemek adına herhangi bir girişimi olmadığını belirtti. 

The National Interest, Erdoğan'ın ve Türkiye'nin meşru hükümete desteği, darbecilerin BAE, Fransa, Mısır ve Rusya gibi ülkelerin desteklerine rağmen bozguna uğraması ve denizaşırı imzalanan anlaşma nedeniyle büyük güç kazandığını belirtirken, ABD'nin bu bölgedeki çıkarlarını koruması adına acilen harekete geçmesine vurgu yaptı. 

Dergi, ''Erdoğan'ın müdahalesi çok önemliydi, Hafter'in geçtiğimiz yıl elde ettiği kazanımların çoğunu tersine çevirmesini sağladı.'' ifadelerini kullandı.

ABD medyasından Erdoğan'a Libya övgüsü

 

 

ABD medyasından Erdoğan'a Libya övgüsü ile ilgili etiketler ABD Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Erdoğan Libya Rusya The National Interest Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.