ABD, kendi silahlandırdığı PKK'yı kınadı!

PKK'nın Irak ordusuna bağlı Peşmergelere saldırı düzenlemesinin ardından sessiz kalan ABD sessizliğini bozdu. Irak ordusunun, PKK saldırısı hakkında tehditkar bir intikam açıklaması yapmasının ardından ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu'ndan bir açıklama yapılarak, silahlandıranların kendileri olduğuna bakmadan, PKK kınandı.

PKK'nın Duhok'ta Amerikan yapımı güdümlü füzelerle gerçekleştirdiği kanlı saldırarak 5 Peşmergeyi öldürmüş 7'sini ise yaralamıştı. Saldırının ardından Peşmerge'nin, ABD'nin planlarını bozacak şekilde ve beklenmedik sertlikte gelen açıklaması, ABD'yi endişelendirdi. Peşmergelerden 'partnerimiz' olarak bahsedilen açıklamada PKK kınandı. 

ABDLİ YETKİLİ TERÖRİSTLERDEN PLAKET ALMIŞTI

ABD'nin Kuzey Afrika ve Orta Doğu Güvenlik Sorumlusu görevinde halen devam eden Bret McGurk, PKK-PYD'li teröristlerin elinden plaket alırken görüntülenmişti. 

Türkiye'nin Kuzey Irak'ta yapılan operasyonlarda ele geçen yüksek teknoloji ürünü ve ''Batı tarzı'' olan NATO tipi mühimmat, silah ve ekipmanlar ise dikkat çekmişti.

Bazı yerlerde son zamanlarda sıklıkla gerçekleşen maket uçak saldırılarının bertaraf edilmesi sonucu ele geçirilen maket uçaklarda ise Kanada, Belçika ve ABD'ye ait piyasada bulunmayan parçalar olduğu gözlemlenmişti.

ABD'nin Kuzey Afrika ve Orta Doğu Güvenlik Sorumlusu Brett McGurk, PYD'den plaket alırken

'PKK'YI EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ'

ABD'nin Erbil Başkonsolosluğu'nun Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, "PKK'nın, partnerimiz olan Peşmerge'ye yönelik ölümcül saldırısını en şiddetli şekilde kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralı Peşmergelere de acil şifa dileklerinde bulunuldu.

'IKBY İLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

ABD ayrıca, bölgede güvenliğin sağlanması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile çalışmaya devam edeceğini aktardı.

 

 

ABD, kendi silahlandırdığı PKK'yı kınadı! ile ilgili etiketler Irak PKK ABD Peşmerge
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.