ABD kendi askerinden bile korkuyor

ABD'de seçilmiş Başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'ta yapacağı yemin töreni için güvenlik önlemleri en üst seviyeye çekildi. Kongre binası ve çevresinde görev alacak 25 bin Ulusal Muhafız günlerdir görevde. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ise içeriden bir saldırının olması ihtimaline karşın tüm askerlerin güvenlik taramasından geçtiğini bildirdi.

ABD'de olaylı geçen seçimler sonrası yenilgiyi hazmedemeyen Donald Trump ülkene büyük bir kaosun yaşanmasına neden oldu. Önce seçimlere hile karıştığını öne sürev ne birçok eyalette sonuçlara itiraz eden Donald Trump, yine umduğunu bulamayınca bu kez de destekçilerinden medet umdu.

Beyaz Saray yakınlarında bir miting düzenleyen Donald Trump, seçimi kazananın kendisi olduğu iddiasını yineleyerek, destekçilerine Kongre binasına yürümelerini söyledi. Protestocular Kongre binasına giderek binayı ele geçirdi. Çıkan çatışmalarda 5 kişi hayatını kaybetti. 

ABD kendi askerinden bile korkuyor

Trump ise bu gösterilerle ilgili kendisinin bir sorumlu olmadığını, bu kişilerin cezasını çekmesi gerektiğini savunarak olaylardan sıyrılmaya çalıştı. 

YEMİN TÖRENİ ÖNCESİ TEYAKKUZA GEÇİLDİ

Kongre binasında yaşananların ardından ABD'de alarm durumuna geçildi. Özellikle seçilmiş Başkan Joe Biden'ın 20 Ocak'taki yemin töreni öncesinde Kongre binası ve çevresinde teyakkuz durumuna geçildi.

25 bin Ulusal Muhafız yemin törenine düzenlenmesi muhtemel saldırı ve protestolar için günlerdir Kongre'de. 

ABD kendi askerinden bile korkuyor - Resim : 2

KENDİ ASKERLERİNE GÜVENMİYORLAR: FBI GÖREVDE

Ancak FBI, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) askerler arasından da bir protesto gelmesine karşın geniş bir araştırmaya başladı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansında konuşan ABD Ordu Sekreteri Ryan McCarthy, orduya bağlı tüm birliklerin düzenli olarak güvenlik taramasından geçirildiğini ancak 20 Ocak için ilave güvenlik taramaları da yaptıklarını ifade etti.

İÇERİDEN SALDIRI OLASILIĞINA KARŞI ÖZEL EĞİTİM

Yemin töreninin olaysız geçmesi için çalıştıklarını kaydeden McCarthy, birliklerin "içeriden saldırı" ihtimali de dahil, olası tehditlere karşı eğitim aldıklarını belirtti.

ABD kendi askerinden bile korkuyor - Resim : 3

ŞU ANA KADAR HERHANGİ BİR SORUN ÇIKMADI

McCarthy, şu ana kadarki güvenlik taramalarında kayda değer bir sorunla karşılaşmadıklarını ve somut bir tehdit unsuru bulunmadığını da kaydetti.

ABD Ordu Sekreteri, "Durumun farkında olmalıyız ve bu operasyonda yer alan bu kişileri ciddi şekilde güvenlik taramasından geçirmek için tüm mekanizmalarımızı kullanmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

Aynı habere göre, söz konusu tedbirlerle ilgili açıklama yapan diğer askeri yetkililer, Ulusal Muhafızların Washington'a geldiği ilk günlerde FBI güvenlik taramasının "ilave bir tedbir" olarak başlatıldığını ve çarşamba gününe kadar törende görev alacak 25 bin kadar Ulusal Muhafızın tamamının bu taramadan geçirilmiş olacağını belirtti.

 

ABD kendi askerinden bile korkuyor ile ilgili etiketler ABD FBI soruşturma kongre ulusal muhafız
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.