ABD, kazara savaş başlatmamak için Ruslarla 'kırmızı hat' oluşturuyor!

Nükleer ve konvansiyonel savaş riskleri giderek artarken işlerin ne kadar ciddi olduğunu gösteren bir gelişme yaşandı. ABD hükümeti, Ukrayna sınırında konuşlanmış birlikler arasında kazara bir çatışmayı önlemek için Rus silahlı kuvvetleriyle acil iletişim için kırmızı hat kanalı kurmayı planlıyor.

Kritik gelişme, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kiev’de yüzlerce askerin öldürüldüğü ve binlerce sivilin yaralandığı bildirilen bir “askeri operasyon” -savaş- emri vermesinden birkaç gün sonra kamuoyuyla paylaşıldı.

Rapora göre, kırmızı hat, askeri yetkililerin Ukrayna güçleriyle savaşan Rus askerlerinin komşu ülkelerde faaliyet gösteren Amerikan birlikleriyle yollarının kesişmemesini sağlamak için bilgi alışverişinde bulunmalarına izin verecek.

 Kaynaklar, kırmızı hattın yanlış hesaplanmış füze saldırıları riskini azaltacağını ve Rus ve ABD uçaklarının ve savaş gemilerinin farklı alanlarda daha güvenli şekilde faaliyet göstermesini sağlayacağını söyledi.

Hat, üst düzey ABD askeri subayı General Mark Milley ile Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valery Gerasimov’u birbirine bağlayacak. ( Gerasimov, Putin tarafından görevinden alındı) NATO yüksek müttefik komutanı General Tod Wolters ve başka bir üst düzey Rus subayı da bu hatta dahil olabilir.

NE ANLAMA GELİYOR?

M5'in haberine göre; birkaç ABD’li yetkili, ABD Ordusu ile Rus mevkidaşları arasında bir askeri kırmızı hat kanalı kurulmasına ilişkin çekincelerini dile getirerek, bu hamlenin Moskova’nın Ukrayna’yı işgalini kabul etmek olarak görülebileceğini söyledi.

Kaynaklar ayrıca ABD hükümetinin Rusya ile çeşitli “çatışma önleme kanalları” kullanabileceğini, ancak bunların hiçbirinin bölgede faaliyet gösteren ABD askerlerinin riskini tamamen ortadan kaldırmadığını da iddia etti.

Ayrıca, Putin hükümetinin teklifi kabul edip etmeyeceği de bir yandan belirsizliğini koruyor.

 

 

 

Kaynak: M5

 

 

 

ABD, kazara savaş başlatmamak için Ruslarla 'kırmızı hat' oluşturuyor! ile ilgili etiketler Rusya ABD Savaş Polonya Ukrayna nükleer Ordu kırmızı hat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.