ABD, Japonya ve Avustralya'nın gerçekleştirdiği ‘Fil Yürüyüşü’ nedir?

ABD Hava Kuvvetleri, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri, Japonya Hava Öz Savunma Kuvvetleri, hızla savaşabilecek bir hava gücü üretme yeteneğine sahip olduklarını göstermek için Cope North 2022 sırasında dikkat çeken bir “Fil Yürüyüşü” gerçekleştirdi. Peki ‘Fil Yürüyüşü’ nedir?

Pazar günü, Pasifik Hava Kuvvetleri basın açıkladığına göre en az 18 ABD, Avustralya, Japon ve bölgesel müttefik uçağın, 5 Şubat’ta Guam’daki Andersen Hava Kuvvetleri Üssü’nde Fil Yürüyüşü olarak bilinen yakın bir taksi formasyonuna katıldığını söyledi.

KÜRESEL SALDIRI GÖREVLERİNE HAZIRLIK SEMBOLÜ

M5'in aktardığına göre “Fil Yürüyüşü”, küresel saldırı görevlerine hazırlanırken temel bir eğitim unsurudur.

“Fil yürüyüşü”, II. Dünya Savaşı’nda doğan ve ABD Hava Kuvvetleri’nde kurumsal gelenek haline gelen benzersiz bir Hava Kuvvetleri terimidir. ABD Hava Kuvvetleri, 1944 yılına kadar büyük miktarda bombardıman uçağına sahip olma lüksüne sahipti ve düzenli olarak 1.000’den fazla uçak saldırısı üretecekti.

Gözlemciler, ağır yüklü bombardıman uçaklarının burundan kuyruğa, tek sıra taksi hareketlerinin, bir sonraki sulak alana giden hantal fillerin burundan kuyruğa izledikleri yola paralel olduğu yorumunu yaptı. Bu terim, Hava Kuvvetleri düzenlemelerinde maksimum sorti operasyonlarını tanımlamak için kullanılıyor.

 

Kaynak: M5

ABD, Japonya ve Avustralya'nın gerçekleştirdiği ‘Fil Yürüyüşü’ nedir? ile ilgili etiketler fil ABD Japonya Avustralya yürüyüşü nedir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.