ABD istihbaratından çarpıcı iddia: Rusya, Ukrayna'yı işgale hazırlanıyor

ABD istihbaratı, hazırladığı raporda Rusya'nın Ukrayna'yı işgale hazırlandığını iddia etti. Ortaya çıkan belgelerde Rusya'nın farklı cephelerden saldırı başlatacağını ve 175 bin askerin katılacağı öne sürüldü. Öte yandan Rusya'nın hedef şaşırtmak için sürekli bir şekilde askerleri sınır boylarına sevk edip geri çektiği belirtiliyor.

ABD istihbaratı, Rusya'nın Ukrayna'ya 175 bin askerin katılacağı bir saldırı hazırlığı yaptığını açıkladı. 50 taktiksel birliğin de Ukrayna sınırına konuşlandırıldığı belirtilirken, yığınağın bahardan bu yana iki kat arttığı kaydedildi.

Amerikan istihbaratının Washington Post gazetesine sızdırdığı belgede, Rus ordusunun gelecek yılın başlarından itibaren Ukrayna'ya farklı cephelerden saldırı başlatacağı öne sürüldü.

"175 BİN ASKER KATILACAK"

Rus birliklerinin konumlarını da içeren belgede, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimini 175 bin askerle yapacağı iddia edildi.

Belgede yeni top ve dolaylı atış ekipmanının yanı sıra 50 taktiksel birliğin Rusya tarafından Ukrayna sınırının yakınındaki birçok noktaya konuşlandırıldığı ileri sürüldü.

ABD istihbaratından çarpıcı iddia: Rusya, Ukrayna'yı işgale hazırlanıyor

"RUSYA HEDEF ŞAŞIRTMAK İÇİN ASKER SEVK EDİP SONRA GERİ ÇEKİYOR"

Ukrayna, Rusya'nın sınıra 94 bin asker yığdığını ileri sürerken, ABD istihbaratının belgesinde şu anda taktik taburların toplam asker sayısının 70 bin civarında olduğu, bu sayının yakın zaman içinde 175 bine çıkacağı ve Rusya'nın hedef şaşırtmak için sürekli bir şekilde askerleri sınır boylarına sevk edip geri çektiği öne sürüldü.

Belgede, Rusya'nın daha önce de sınıra yığınak yapmasının işgalin hazırlık tatbikatı olduğu ifade edilirken, Rus ordusunun işgali hızlandırmak için şu anki konumlarındaki eğitim ekipmanlarını bırakıp yola devam edebileceği iddia edildi.

Washington Post gazetesine konuşan bir yetkili ise, Rusya'nın mevcut yığınağının bahar aylarında Ukrayna sınırına yaptığı yığınağın iki katı kadar olduğunu öne sürdü. ​​​​​​​

ABD istihbaratından çarpıcı iddia: Rusya, Ukrayna'yı işgale hazırlanıyor ile ilgili etiketler ABD Rusya asker İstihbarat Ukrayna işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.