ABD ilk kez tarih verdi: Harekat bu ay içinde başlayabilir!

Amerikan Washington Post (WP) gazetesine konuşan üç Amerikalı yetkili, Türkiye'nin Suriye'ye kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyledi.

Amerikan Washington Post (WP) gazetesine konuşan üç Amerikalı yetkili, Türkiye'nin Suriye'ye kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyledi. Haberde ayrıca, ABD'nin terör örgütü SDG'yle iş birliğini artıracağı belirtildi.

"HAREKAT BU AY İÇİNDE BAŞLAYABİLİR"

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye'ye kara operasyonunu bu ay başlatabileceğini söyleyen üç Amerikalı yetkili, bunun bölge istikrarını ve bölgedeki ABD'lileri riske atacağını savundu.

ABD ordu sözcülerinden Albay Joseph Buccino da "Böyle bir adımın Suriye'de zor kazanılan güvenlik ve istikrarı tehlikeye düşürmesinden endişeliyiz" dedi.

Haberde ayrıca, ABD'nin Türkiye'yle artan gerilime rağmen, omurgasını terör örgütü PKK/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) iş birliğini artıracağı belirtildi. Bu durumun, ABD ve Türkiye arasında gerilimi daha da yükselteceği vurgulandı.

TERÖR SÖZCÜSÜNÜN SÖZLERİ DE AKTARILDI

Gazeteye konuşan Suriye Demokratik Güçleri'nden Ferhad Şami de Türkiye'nin ve Türk destekli güçlerin Suriye'nin kuzeyinde "sınırlı bir kara operasyonu" düzenleyeceğine dair işaretler olduğunu söyledi.

"TÜRKİYE, ABD VE RUSYA'YA SÜRE VERDİ"

Öte yandan, Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna konuşan bir Türk yetkili, "Türkiye, PKK/YPG/SDG terör örgütünün Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn el Arab'dan çekilmesi için ABD ile Rusya'ya iki hafta süre verdi. Süreyi uzatmayacağız. SDG/YPG oradan çekilmezse, kara harekatı başlayacak" dedi.

ABD ilk kez tarih verdi: Harekat bu ay içinde başlayabilir! ile ilgili etiketler ABD
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.