3. Dünya Savaşı kapıda mı? ABD-Rusya arasındaki Ukrayna krizi Türkiye'yi nasıl etkiler?

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir, SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sorularını yanıtladı...

SuperHaber programcısı - gazeteci Metehan Demir’in SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan’ın sıcak gündeme ilişkin sorularını cevapladığı ‘Metehan Demir ile Gündem’in yeni bölümünde, İran'ın Türkiye'ye gelen doğalgazı kesmesiyle başlayan enerji krizi, ABD ile Rusya arasındaki Ukrayna sorununun Türkiye’ye etkileri, Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın istifasının Türkiye - Ermenistan ilişkilerine yansımaları, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ali Babacan'a ziyareti ile CHP'nin ekonomi programını Babacan hazırladığı iddiaları ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları masaya yatırıldı.

"YENİ DOĞALGAZ KAYNAKLARI BİR AN ÖNCE DEVREYE SOKULMALI"

Metehan Demir, "Doğalgaz kriziyle ilgili farklı şeyler var, tamamen çözülmedi. Elektrik kısıntısı ve beraberindeki sıkıntı haftada 3 gün olmak üzere devam edecek. Bizim ayrı bir kategoride öngörüyle hızlı çalışmalar yapmamız gerek. 2022 için turizm ve ihracatta hedeflerimiz var. Bu tip kısıntı ya da arızadan dolayı uluslararası konjonktürde enerjiye bağlı kırılganlığımız artıyor. Yeni doğalgaz kaynakları bir an önce devreye sokulmalı.

"RUSYA MÜTHİŞ BİR OYUN KURUYOR. ABD İLE RUSYA SAVAŞ PSİKOLOJİSİNİ TÜM BÖLGEYE HİSSETTİRİR"

Saldırmadan saldırmak teorisinin en güzel örneği. 100 bin askeri göz göre göre neden yığdı? Bu taktiği o kadar akıllıca yönetiyor ki. Rusya'nın dünya düzenini bozmak istediği, Ukrayna'ya saldıracağı iddiaları ABD'nin iç politikasında çok güzel bir malzemedir. Ukrayna'da yıpratmak taktiği çok sık başvurdukları bir taktiktir. Suriye bunun çarpıcı bir örneğidir. İşte bunu yapıyorlar. Erdoğan'ın arabulucuğu bir süredir gündemdeydi. Rusya bu arabuluculukta kendisinin bulduğu aralardan geçmek istiyor. Rusya müthiş bir oyun kuruyor. Bu oyuna karşı her zaman müteyakkız olmak gerek. ABD-Rusya arasındaki Ukrayna krizi tırmandıkça gözler Türkiye'ye dönecektir. Çünkü Ukrayna'ya verilmiş İHA-SİHA'lar var. Tatsız görüyorum ama savaş, işgal hareketleri olmaz. Ancak ABD ile Rusya her gün savaş psikolojisini tüm bölgeye hissettirir.

"BUNA EN ÇOK CHP'NİN EKONOMİ KURMAYLARI BOZULUR"

CHP'nin ekonomi programını Babacan'ın hazırladığı iddiaları ile ilgili, CHP'nin ekonomi kurmayları var, buna en çok onlar bozulur. Babacan Millet İttifakı'na girerse 'beni de dinleyeceksiniz' der, Ahmet Davutoğlu da dış politika konusunda dinlenmek ister." ifadelerini kullandı.

'Metehan Demir ile Gündem'in tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

3. Dünya Savaşı kapıda mı? ABD-Rusya arasındaki Ukrayna krizi Türkiye'yi nasıl etkiler? ile ilgili etiketler Metehan Demir Rusya ABD Türkiye metehan demir ile gündem

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.