ABD hükümetine tazminat şoku: Katliam kurbanlarının ailelerine 230 milyon dolar ödeyecek

ABD'nin Teksas eyaletinde bir kilisede 2017 yılında gerçekleşen ve 26 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili hükümete şok karar çıktı. Bir federal yargıç saldırıdan hükümeti sorumlu tutarak kurbanların ailelerine 230 milyon dolar tazminat ödenmesine hükmetti.

ABD'de bir federal yargıç, Teksas'ta 2017 yılında gerçekleşen ve 26 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıdan büyük ölçüde hükümeti sorumlu tutarak kurbanların ailelerine 230 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verdi.

Teksas bölgesi hakimi Xavier Rodriguez ABD hükümetinin yüzde 60, saldırıyı gerçekleştiren Kevin Patrick Kelley'nin ise yüzde 40 suçlu olduğuna hükmetti.

Tarihler 5 Kasım 2017'yi gösterdiğinde eski bir hava kuvvetleri mensubu olan Devin Patrick Kelley Teksas'ta bir kiliseye silahlı saldırı düzenlemişti. Kelly, 26 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı, hakkında silah satın alma yasağı bulunmasına rağmen alığı silahlarla gerçekleştirmişti. Hava kuvvetlerinin, Kelly hakkındaki yasağı sisteme işlemediği öğrenildi.

Siyah giyinmiş ve kafasında maskeyle saldırıyı gerçekleştiren Kelly San Antonio kentinin 50 kilometre doğusundaki kiliseye pazar ayini için gelenleri hedef almıştı. Olay yerinden kaçan Kelly, polis kovalamacası sırasında intahar ederek öldü.

Aralık 2018'de bir hükümet raporu, Hava Kuvvetlerinin Kelley'nin aile içi taciz geçmişi hakkında kolluk kuvvetlerini uyarmak için altı şansı kaçırdığını söyledi.

 

 

 

ABD hükümetine tazminat şoku: Katliam kurbanlarının ailelerine 230 milyon dolar ödeyecek ile ilgili etiketler ABD Kilise Saldırı Teksas tazminat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.