ABD Hazine Bakanı Yellen’a göre enflasyon kontrol altında

Ülkesinin hazine bakanı Janet Yellen Pazar günü yaptığı açıklamada ABD’de enflasyonun kontrol altında olduğunu ifade edip, önümüzdeki yılın ikinci yarısında fiyat artışlarının olması gereken seviyeye dönmesini beklediğini ifade etti.

ABD’de beklentilerin üzerinde seyreden enflasyon üzerine Hazine Bakanı Janet Yellen soruları cevapladı. CNN’e verdiği röportajda başkan Biden tarafından onaylanan altyapı ve sosyal harcamalarının önümüzdeki 10 yıla tahsis edileceğini aktaran eski FED başkanı, bu harcamaların öngörülen enflasyon değerlerine nasıl tesir edebileceği konusuna yorum getirmedi.

Dizginlerin ellerinde olduğunu belirten Yellen, mevcut durum nedeniyle önümüzdeki yıla da beklenenin üstünde enflasyonla girileceğini ancak yıl ilerledikçe fiyat artışlarının normale dönüp enflasyonu da öngörülen seviyeye çekeceğini düşünüyor.

Dünya genelinde aşamalı ekonomik normalleşme ile artan tedarik talepleri ABD’de de sıkıntılara neden olurken, Yellen darboğazın giderek gevşeyeceğini ve işgücü veriminin artacağını ifade etti.

FED FAİZİ ARTIRMAYA MEYİLLİ DEĞİL

Cuma günü yaptığı bilgilendirmede FED başkanı Jerome Powell, mevcut sıfıra yakın faiz oranlarının yüzde 2 enflasyon hedefi ve istenen işgücü katılım oranı sağlanana kadar korunacağını belirtti.

Normalleşme yolunda izlediği politikaların istikrarlı bir şekilde seyrettiğini aktaran Powell, başkanlık pozisyonuna önceki ABD başkanı Donald Trump tarafından atanmıştı. Hazine bakanı Yellen, Biden’a Powell’ın görevine devam edip etmemesi yönünde bir görüş bildirdiğini teyit etmezken, FED’in pandemi döneminde genel olarak olumlu bir politika ortaya koyduğunu ifade etti.

 

ABD Hazine Bakanı Yellen’a göre enflasyon kontrol altında ile ilgili etiketler enflasyon Fed Janet Yellen abd ekonomisi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.