ABD Hazine Bakanı Yellen’a göre ekonomik toparlanma 2008 krizine göre daha sağlam olacak

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen merkez bankalarının sıkılaşma hamlelerinin ekonomik toparlanmayı yavaşlatacağı endişelerine katılmadığını ifade etti. Tahvil piyasasındaki sert hareketlilikler hakkında endişeli olmadığını aktaran Yellen, işsizlik oranının ciddi olarak azaldığını ve sağlam bir ekonomik toparlanmanın işaretlerinin görüldüğünü belirtti.

Tahvil piyasasında para politikasının ekonomik büyümeyi yavaşlatacağına ilişkin kaygıları ifade eden görüşlere katılmadığına idafe eden ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, koronavirüs salgını döneminde devam eden toparlanmaya yönelik güvenini yineledi.

Tahvil faizlerindeki keskin hareketler konusunda endişe duyup duymadığına ilişkin bir soruya karşılık Bloomberg kanalında verdiği söyleşide Yellen, “Hayır, endişeli değilim. İyi, sağlam bir toparlanma göreceğimizi düşünüyorum. İşsizlik oranı kayda değer bir şekilde düştü ve bu 2008 finans krizinden toparlanma gibi değil” ifadelerini kullandı.

Yellen, FED Başkanı Jerome Powell ile oldukça paralel düşündüğünü ve enflasyondaki mevcut yüksek seyrin zamanla azalacağını öngördüklerini aktardı.

BIDEN’IN EKONOMİK VE SOSYAL PAKETLERİ

Yellen, ayrıca Biden’ın Kongre’ye sunduğu uzun vadeli ekonomik programların pandemi döneminde ekonomik toparlanmaya katkı yapacağını ekledi.

Hazırlanan sosyal harcama paketinin uzun vadeli potansiyel üretime yönelik hedefleri olduğunu belirten Yellen, çocuk bakımı ve anaokulu öncesi eğitim için desteklerden umutlu olduğunu aktardı. Kadınların iş gücüne katılımının da sosyal paketler ile artmasını öngören Yellen, bu etmenler gerçekleşen ekonomik büyümeyi sağlamlaştıracağını düşündüğünü dile getirdi.

ABD Hazine Bakanı Yellen’a göre ekonomik toparlanma 2008 krizine göre daha sağlam olacak ile ilgili etiketler Janet Yellen Fed ekonomik büyüme Sosyal destek
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.