ABD Hava Kuvvetleri düğmeye bastı: 'Kızıl Bayrak' başladı!

ABD Hava Kuvvetleri, 100’den fazla uçak ve 3.000 askerin, yılın ilk Kızıl Bayrak tatbikatına katılmak için Nellis Hava Kuvvetleri Üssü’ne geldiğini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre; 24 Ocak – 11 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek tatbikat, gerçekçi askeri eğitim sağlayacak ve muharebe etkinliğini artıracak.

414’üncü Muharebe Eğitim Filosu komutanı Albay Jared Hutchinson askeri bir açıklamada, “Red Flag-Nellis 22-1, Amerika’nın hazır olma ve Air Expeditionary Wing liderliğindeki saldırı operasyonları aracılığıyla ortak olmaya odaklanan önde gelen hava muharebe tatbikatıdır” ifadeleri kullanıldı.

Tatbikat planlamasına göre; 100’den fazla jet günde iki kez Nellis istasyonundan ayrılacak ve bir seferde beş saate kadar havada kalacak. Tatbikata, A-10, B-2, B-52, E serisi, F serisi, HC-130, KC-135 ve MH-60 dahil olmak üzere uçaklar katılacak.

 

Kaynak: M5

ABD Hava Kuvvetleri düğmeye bastı: 'Kızıl Bayrak' başladı! ile ilgili etiketler ABD kızıl bayrak tatbikat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.