ABD, halkını 'Türkler Florida'yı işgal edecek!' diyerek korkutmuş!

ABD hükümetinin, 1916 yılında ABD halkını 1. Dünya Savaşı'na dahil olmaya ikna etmek için 'Türkler Florida'da devlet kuracak!' diyerek korkuttuğu ve başarılı olduğu ortaya çıktı! ABD merkezli Life dergisinin 1916 yılına ait bir sayısının kapağında görülen haritada Miami şehriyle ünlü Florida eyaletinin bir Türk devleti olduğu görülüyor.

Tarihler 1916'yı gösterdiğinde ABD henüz 1. Dünya Savaşı'na dahil olmamıştı.

ABD merkezli Life dergisi, o yıl çok ilginç bir haritayı kapağına taşıdı: Osmanlı İmparatorluğu'nun Florida'da bir kolonisinin olduğu harita, olay yarattı.

PEKİ HARİTANIN AMACI NEYDİ?

Life dergisinin kapağındaki haritayı bizzat ABD devleti 'propaganda' olarak hazırlamıştı. 

ABD, halkını 'Türkler Florida'yı işgal edecek!' diyerek korkutmuş!

Haritanın halka anlatmak istediği ise 'Eğer savaşa girmezsek bizi böyle paylaşacaklar' fikriydi. Böylece, savaşa dahil olmak istemeyen ABD halkından kamuoyu desteği sağlandı.

HALKI 'TÜRKLER AMERİKA'YI İŞGAL EDECEK' DİYEREK KORKUTTULAR

ABD hükümetinin 'Eğer savaşa girmezsek Türkler Florida'da bir Türk imparatorluğu kuracak' şeklindeki iddiası ABD halkını korkutmaya yetti ve ABD nihayet 1. Dünya Savaşı'na katıldı, tabii son dakikada.

ABD, SON ANDA SAVAŞA GİREREK, KAZANANLARIN KAYMAĞINI YEDİ

ABD 6 Nisan 1917'de savaşa resmi olarak girse de askeri birliklerin eğitimi 1 yıl sürdü. Böylece ABD cepheye ilk defa 1918 yılında çıkmış oldu. ABD'nin savaşa girmesiyle, 1. Dünya Savaşı son buldu ve İngiltere, Fransa, Rusya, İtalya ve ABD'den oluşan 'müttefikler' 11 Kasım 1918'de galibiyetlerini duyurdu.

 

 

Cengiz Büyükuncu (SuperHaber)

ABD, halkını 'Türkler Florida'yı işgal edecek!' diyerek korkutmuş! ile ilgili etiketler Türk devlet Dergi ABD florida life Kapak dünya savaşı propaganda
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.