ABD, Filistin-İsrail çatışmalarına ilişkin üçüncü tasarıyı da engelledi

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalar ve İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarını görüşmek üzere dün 3’üncü kez toplanmıştı. Diplomatik kaynaklar, ABD’nin çatışmalara ilişkin BM’den çıkarılması planlanan üçüncü tasarıyı da engellediğini belirtti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), İsrail ve Filistin arasında devam eden çatışmalar ve İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği hava saldırılarını görüşmek üzere dün 3’üncü kez toplandı. Diplomatik kaynaklar, toplantı sonrası ABD'nin bir hafta içinde üçüncü kez İsrail-Filistin arasındaki şiddetin durdurulması ve sivillerin korunmasına yönelik BM Güvenlik Konseyi tasarısını engellediğini bildirdi. İsmi açıklanmayan bir diplomatik kaynak, BMGK’nın ortak bildirisi hakkında ABD’nin şu anda tasarıyı destekleyemeyeceğini belirtti.

Tasarıda Hamas'ın İsrail’e yönelik roket saldırılarının ise açık bir şekilde kınanmadığı aktarıldı. Çin, Tunus ve Norveç tarafından hazırlanan ve "sivillerin, özellikle çocukların korunması da dahil olmak üzere uluslararası insancıl hukuka saygı ve şiddetin durdurulması" çağrısında bulunan tasarı, dün geç saatlerde 15 üye tarafından onaylanmak üzere Konsey'e sunulmuştu.

 

 

 

ABD, Filistin-İsrail çatışmalarına ilişkin üçüncü tasarıyı da engelledi ile ilgili etiketler Birleşmiş Milletler ABD İsrail Filistin engelleme
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.