ABD eski başkanı Donald Trump'tan şaşırtan çağrı: "Salı günü tutuklanacağım. Protesto edin ve ülkenizi geri alın"

ABD eski başkanı Donald Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, salı günü tutuklanacağını iddia etti ve takipçilerini protestoya davet etti. Trump'ın tutuklanacak olma sebebinin ise cinsel içerikli film yıldızı olan Stormy Daniels ile olan ilişkileriyle ilgili olduğu iddia ediliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı Donald Trump, Manhattan savcılık soruşturması kapsamında Salı günü tutuklanacağını iddia ederek sosyal medya hesabından takipçilerini protestoya davet etti.

Trump, kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı paylaşımda tamamı büyük harf yazılı ve öfkeli olduğu anlaşılan paylaşımda "Salı günü tutuklanabilirim. Protesto edin ve ülkenizi geri alın" dedi.

TARİHE GEÇEBİLİR

Trump, tutuklanma gerekçesini hakkında bir açıklamada bulunmadı. Bölge savcılığı da medyanın konuya ilişkin açıklama talebine yanıt vermedi. Eğer Trump'ın iddiası doğru çıkarsa ABD tarihinde tutuklanan ilk başkan olacak.

NE OLMUŞTU?

Trump'ın cinsel içerikli film yıldızı olan Stormy Daniels, Trump ile cinsel ilişkiye girdiği iddiası konusunda sessiz kalması için 2016 yılında 130 bin dolar ödeme karşılığında bir anlaşmaya imza attığını ancak Trump tarafından imzalanmadığı gerekçesiyle anlaşmanın geçersiz olduğunu savunmuştu.İddiaları yalanlayan Trump'un ilişkileri hakkında konuşmaması için Daniels'e 130 bindolar ödediği ve bundan dolayı hakkında açılacak soruşturma kapsamında tutuklanabileceği tahmin ediliyor.

ABD eski başkanı Donald Trump'tan şaşırtan çağrı: "Salı günü tutuklanacağım. Protesto edin ve ülkenizi geri alın" ile ilgili etiketler Donald Trump ABD
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.