Dolar, ABD ekonomisinin resesyona girmesi sonrası değer kaybediyor: İşte güncel rakamlar...

ABD ekonomisinin 2. çeyrekte de daralması sonucu ekonomi resesyona girdi. Bu gelişme sonrası dolar, küresel para birimleri karşısında değer kaybetmeye başladı. Dolar/TL kuru haftanın son gününe 17.95 TL'den başlarken, Euro/TL kuru 18,3369 TL'den başladı.

Dolar, ABD ekonomisinin resesyona girdiği endişeleriyle küresel para birimleri karşısında değer kaybederken dolar/TL kuru 18 TL'ye doğru gidiyor.

Dolar/TL kuru haftanın son gününe 17.95 TL'den başlarken, Euro/TL kuru 18,3369 TL'den başladı.

"RESESYONUN KONUŞULMADIĞI TEK ÜLKE TÜRKİYE"

Başkan Şahap Kavcıoğlu, dünyada resesyonun konuşulmadığı tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Kavcıoğlu, TL'nin değer kaybetmesiyle ilgili olarak ise "Dünyadaki gelişmeler bizi etkiliyor, Son 10 günü çıkardığımızda son bir ayda en az değer kaybeden para birimi Türk lirası." ifadelerini kullandı.

Kavcıoğlu, Küresel Merkez Bankalarının faiz artırırken, TCMB'nin sabit tutmasıyla ilgili değerlendirmelere ise "Kim doğru yapıyor zaman gösterir" yanıtını verdi. Kavcıoğlu, yapılan faiz artışlarının küresel ekonomik yavaşlama olasılığını güçlendirdiğini söyledi.

 

ABD EKONOMİSİ RESESYONA GİRDİ

Dün ABD'nin 2. çeyrek büyüme rakamları açıklandı. ABD ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yıllıklandırılmış bazda yüzde 0,9 daraldı. Ekonomistler yüzde 0.5 oranında büyüme bekliyordu. ABD ekonomisi 1. çeyrekte yüzde 1.6 daralmıştı. Böylece ABD ekonomisi resesyona girdi. Büyüme rakamlarının ardından dolar endeksi 106.801'den 106.475'e geriledi. Bugüne de 105,773 seviyesinden başladı.

 

DOLARIN GÜVENLİ LİMAN OLUŞUNA ARA

Büyüme rakamlarının Fed'in adımlarını yumuşatabileceği beklentileri küresel risk iştahını artırırken, doların güvenli liman oluşuna ara verdirdi.

 

DOLAR GÜNE 17.95'TEN BAŞLADI

Euro/dolar paritesi güçlenmeye devam ederek 1,0214'e kadar yükseldi. Dolar/TL kuru ise yatırımcıların yüksek enflasyona karşı kendini korumak için dolara yönelmesinin etkisiyle yükselişini sürdürmeye devam etti. Bugüne de 17.95'ten başladı.

 

Dolar, ABD ekonomisinin resesyona girmesi sonrası değer kaybediyor: İşte güncel rakamlar... ile ilgili etiketler Dolar ABD TL Para resesyon değer kur
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.