'ANTIFA, PKK/YPG kampında eğitiliyor'

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz günlerde polis şiddeti nedeniyle yaşama veda eden George Floyd'un ölümüyle başlayan protestoları "provoke etmekle" suçladığı Antifa'yı "terör örgütü " olarak tanıyacağını açıkladı. ABD basını, Antifa'nın, PKK/YPG kamplarında eğitildiği ortaya çıkardı. Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ise söz konusu duruma ilişkin bugünkü köşesinde bir yazı kaleme aldı.

Minnesota eyaletinde 25 Mayıs'ta sokak ortasında bir polisin boynuna diziyle bastırması sonucu Floyd'un yaşamını yitirmesi, ülkede dalga dalga yayılan protestolara yol açarken, protestolarda birçok iş yeri yağmalandı ve araçlar kundaklandı.

Trump ise bir taraftan Floyd için adaletin sağlanması gerektiğini vurgularken bir taraftan göstericiler için, "Bunlar organize radikal sol gruplar, Floyd'un anısını kirletiyorlar. Onun anısı için şiddet son bulmalı. Bu kişiler, bu Antifa grubu, bunlar radikal sol kötü insanlar, bu şekilde hareket edemeyeceklerini onlara öğretmek gerek." yorumunda bulundu.

Trump son olarak dün Twitter'dan yaptığı açıklamada, Antifa'yı terör örgütü ilan edeceklerini duyurdu.

Öte yandan ABD medyası, söz konusu açıklamanın ardından Antifa'nın nereden türediğine ilişkin bir dosya haber hazırladı. 

Amerikan muhafazakar medya kurulu OAN, Trump’ın “terör örgütü” ilan edeceğini açıkladığı Antifa dosyasını açtı. Haberde, bu grubun Suriye’nin kuzeyinde “terör örgütü olarak tanınan YPG’yi” eğittiği anlatıldı.

'ANTIFA, PKK/YPG kampında eğitiliyor'

ANTİFA'NIN KÖKLERİ NERELERE DAYANIYOR?

Bu gelişmelerle, özellikle Trump'ın başkan seçilmesinden sonraki toplumsal olaylarda sahalarda görülen Antifa'nın kimler olduğu ve kökünün nerelere dayandığı soruları akıllara geldi.

Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ABD'nin özgürlük, demokrasi, adalet ve insanlık değerleriyle sınandığını belirterek, "Kendi halkına, insanına reva gördükleri şiddetle, Irak’ta, Afganistan’da, Ebu Gruyb’de, Guantanamo’da, Bağram Hava Üssünde, yeryüzünün onlarca ülkesine yaydıkları gizli cezaevlerinde, okyanuslarda tuttukları sorgu gemilerindeki mantıklarıyla aynı.

Kendi içindeki toplumsal isyan daha da büyüsün, aynı işkence merkezlerini, aynı toplama kamplarını kendi topraklarında kuracaklar." diye yazdı.

ABD GÖZETİMİNDE EĞİTİLDİLER

Karagül, ABD Başkanı Donald Trump'un ANTIFA'yı terör örgütü ilan edecekleri açıklamasına ilişkin olarak da, "Oysa o örgüt Suriye’de PKK/YPG kamplarında eğitiliyor. Hani o ABD’nin binlerce TIR dolusu silah verdiği ve Türkiye ile savaştırdığı örgütle. Ve ANTIFA buralarda bizzat ABD askerleri gözetiminde eğitiliyor.

Peki, nerede ABD devlet aklı? Kendi düşmanını kendi elleriyle besleyen bir akıl, kendi sonunu hazırlıyor demektir." ifadelerini kullandı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

'ANTIFA, PKK/YPG kampında eğitiliyor' ile ilgili etiketler YPG PKK Donald Trump Trump ABD antıfa antıfa terör örgütü
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.