ABD Diyanet Merkezi'ne silahlı saldırı! 1 kişi yaralandı...

ABD'nin başkenti Washington yakınlarında bulunan Amerika Diyanet Merkezi'nde silahlı saldırı gerçekleştirildi. 1 yaralanın olduğu saldırı, o an tesadüfen kayıt yapan bir kişinin kamerasına yansıdı. Bölgede bulunan Türk gazeteci İrfan Sapmaz, o anları sosyal medya hesabından paylaştı.

Amerika Diyanet Merkezi'nin (DCA) bahçesinde kılınan cenaze namazının hemen ardından kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi ateş açtı.

Merkezin bahçesinde yaşanan saldırıda, saldırganın vurduğu kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesi olmadığını belirten yetkililer, saldırganın hala arandığını kaydetti.

Olaya ilişkin polisin soruşturması sürerken, kaynaklar olayın DCA ile herhangi bir ilişkisinin olmadığını, bireysel bir mesele olduğunu ve merkezin yönetiminin yerel yetkililerle yakın iş birliği yaptığını aktardı.

MERKEZ GİRİŞ ÇIKIŞLARA KAPATILDI

ABD'nin başkenti Washington yakınlarında bulunan Amerika Diyanet Merkezi (DCA), 20 Ekim'de bahçede yaşanan silahlı saldırı nedeniyle merkezin giriş çıkışlara kapatıldığını açıkladı.

DCA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün merkezimizdeki bir cenazeden kısa süre sonra yaşanan silahlı saldırı olayından dolayı şoka uğradık." ifadesine yer verildi.

Olayda yaralanan bir kişinin acilen hastaneye kaldırıldığına işaret edilen açıklamada, "Şu anda emniyet birimlerinin soruşturma yürütmesine olanak sağlamak adına merkezimiz giriş ve çıkışlara kapalıdır. Merkezimiz tekrar açılmaya hazır olur olmaz ikinci bir açıklama yapacağız." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, personelin, üyelerin ve ziyaretçilerin güvenliğinin merkez için en önemli konu olduğu vurgulanarak, soruşturmayı yürüten yetkililerle yakın iş birliğinde olunduğu aktarıldı.

TÜRK GAZETECİ O ANLARI PAYLAŞTI

Öte yandan olaydan yarım saat önce bölgede olduğunu ifade eden Türk gazeteci İrfan Sapmaz olay anınan ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Sapmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

"ABD Maryland’te bulunan camiide öğle namazı sonrası silahlı saldırıda hayatını kaybeden bir siyahi gencin cenaze namazı sırasında silahlı saldırı yaşandı. 1 kişi yaralandı. Saldırgan kaçtı. Soruşturma sürüyor."

ABD Diyanet Merkezi'ne silahlı saldırı! 1 kişi yaralandı... ile ilgili etiketler ABD Washington ABD diyanet merkezi silahlı saldırı

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.