ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ve Yunanistan'ı birlikte çalışmaya teşvik ediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilime ilişkin açıklama yaptı. Price, "NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barış ve güvenliği korumak ve farklılıklarını diplomatik olarak çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in ABD ziyareti sırasında sergilediği Türkiye karşıtı tavrı Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde de sürdürmesi Ankara-Atina hattındaki gerilimi tırmandırdı. Türkiye'nin üçüncü taraf olmaksızın doğrudan diyalog çağrılarını reddeden Yunanistan, bir kez daha gerginliği tercih etti. ABD'den yapılan açıklamada ise Türkiye ve Yunanistan birlikte çalışmaya teşvik edildi.

''YUNANİSTAN, TÜRKİYE'NİN ANA KARA KIYILARININ BİRKAÇ MİL ÖTEDEKİ ADALARI SİLAHLANDIRIYOR'' 

Günlük basın toplantısında sorulara yanıt veren ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, "Yunanistan, Türkiye'nin ana kara kıyılarına birkaç mil ötedeki adalarını silahlandırıyor. Sizin bu konudaki pozisyonunuz nedir? Bunu destekliyor musunuz?" sorusuna 'ülkelerin birbirinin egemenliğine saygı göstermesi gerektiği' şeklinde yanıt verdi.

''TÜRKİYE VE YUNANİSTAN, ABD İÇİN ÖNEMLİ NATO MÜTTEFİKLERİDİR''

Price, "NATO müttefiklerimiz Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede barış ve güvenliği korumak ve farklılıklarını diplomatik olarak çözmek için birlikte çalışmaya teşvik etmeye devam ediyoruz. Müttefiklerimizi gerilimi daha da artırabilecek söylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz. Yunanistan ve Türkiye elbette güçlü ortaklar. Onlar ABD için önemli NATO müttefikleridir ve her ikisini de gerilimi düşürmeye teşvik etmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Türkiye ve Yunanistan'ı birlikte çalışmaya teşvik ediyoruz ile ilgili etiketler ABD Yunanistan Türkiye birliktelik teşvik
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.