ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Türkiye'ye tehdit

Amerika Birleşik Devletleri'nden ilişkileri gerecek bir beyanat daha geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus silahlarının alımı konusunda Türkiye'yi doğrudan uyararak, yaptırım kartını gösterdi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın, Ermeni olaylarını "soykırım" olarak nitelendirmesinin ateşi soğumamışken, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den de S-400 konusunda yaptırım tehdidi geldi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'yi ve tüm ABD müttefiklerini, daha fazla Rus silahı satın almaktan kaçınmaları konusunda uyararak, bunun daha fazla yaptırımı tetikleyebileceğini ifade etti.

Yabacı Basın Merkezi’nin düzenlediği etkinliğe çevrimiçi olarak katılan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Türkiye'yi ve tüm ABD müttefiklerini, daha fazla Rus silahı satın almaktan kaçınmaları konusunda uyararak, bunun daha fazla yaptırımı tetikleyebileceğini kaydetti.

Türkiye'nin ve ABD müttefiklerinin, Rusya tarafından üretilen S-400 uzun menzilli hava savunma sistemi alımından da kaçınması gerektiğine dikkat çeken Blinken, "Türkiye'nin ve bu nedenle tüm ABD müttefiklerinin ve ortaklarının, S-400'ler de dahil olmak üzere gelecekteki Rus silahlarını satın almaktan kaçınması da çok önemli" ifadelerini kullandı.

Ülkeleri NATO düşmanlarından askeri teçhizat satın almaktan caydırmak için tasarlanan ABD'nin Düşmanlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası'na (CAATSA) atıfta bulunan Bakan Blinken, "Rus savunma teşkilatlarıyla yapılan önemli işlemler yine CAATSA'ya tabi olabilir ve bu halihazırda uygulananlardan yaptırımlardan ayrı ve bunlara ektir" dedi.

İHA

ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den Türkiye'ye tehdit ile ilgili etiketler ABD Yaptırım s400 füzeleri antony blinken
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.