ABD Deyrizor'da PKK/YPG için devrede

Suriye’nin petrol zengini bölgesi Deyrizor’da olaylar bitmek bilmiyor. Birbiri ardına kimliği bilinmeyen kişiler tarafından aşiret reisleri öldürülüyor, çocukları ise kaçırılıyor. Bölgede meydana gelen olaylar sonrası, aşiret reisleri bölücü terör örgütü PKK/PYD’ye isyan etti. Bitmeyen olaylar üzerine ayaklanan aşiretleri durdurmak için, ABD’inin devreye girdiği ve Mazlum Abdi’yi devreye soktuğu öne sürülüyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri iç savaş, ayaklanma ve karışıklıklar yaşayan Suriye’de olaylar bitmek bilmiyor.

ABD Deyrizor'da PKK/YPG için devrede

 DEYİZOR’DA PKK/PYD BÜYÜK ÖFKE VE İSYAN VAR

Deyrizor’da olaylar bitmek bilmiyor. Birbiri ardına kimliği bilinmeyen kişiler tarafından aşiret reisleri öldürülüyor, çocukları ise kaçırılıyor. Bölgede meydana gelen olaylar sonrası, aşiret reisleri bölücü terör örgütü PKK/PYD’ye isyan etti. Bundan bir ay önce, Deyrizor’da bulunan Akeydat aşireti reisi Süleyman el-Kessar geçtiğimiz ay evinin önünde kimliği bilinmeyen kişiler tarafından öldürülmüştü.

ABD Deyrizor'da PKK/YPG için devrede - Resim : 2

AŞİRETLERİN VERDİĞİ BİR AYLIK SÜRE DOLUYOR

Bunun üzerine geçtiğimiz günlerde, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine suikastın faillerini ortaya çıkarması ve bölgenin idaresini halka teslim etmesi için bir aylık süre vermişti.

ABD Deyrizor'da PKK/YPG için devrede - Resim : 3

DEYRİZOR’DA ABD PKK/YPG İÇİN DEVREDE

SuperHaber’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, bölücü terör örgütü YPG/PKK elebaşı Mazlum Abdi’nin, Suriye’nin Deyrizor'daki olayları bastırmak için, el-Ömer petrol kuyuları bölgesinde bulunan ABD üssüne helikopter ile gittiği iddia edildi. Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın manevi oğlu olan Abdi’nin burada, örgüte bağlı Deyrizor askeri ve sivil meclisi başkanları Ahmed el-Khabil ile Gassan el-Yusuf ile görüştüğü iddia edildi.

ABD Deyrizor'da PKK/YPG için devrede - Resim : 4

 AŞİRETİN YENİ LİDERİ MAZLUM ABDİ İLE GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ

Terörist başının kimliği bilinmeyen kişiler tarafından bir suikast sonucu öldürülen Akeydat aşireti lideri İmtaşer el-Hafel'in yeğeni İbrahim Cedan el-Hafel (Aşiretin şu anki liderinin oğlu) ile görüşmek istediği öne sürüldü. Ancak,İmtaşer El Hafel’in yeğeni olan İbrahim Cedan El Hafel’in Amerikalıların tüm baskı ve ısrarlarına rağmen görüşmeyi reddettiği iddia edildi.

ABD Deyrizor'da PKK/YPG için devrede - Resim : 5

ABD Deyrizor'da PKK/YPG için devrede ile ilgili etiketler PKK Suriye Aşiret ABD Petrol deyrizor pkk/ypg
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.