ABD - Çin arasında 'anal sürüntü' krizi

ABD medyası, Çin'in bazı Amerikalı yetkilileri anal koronavirüs testine zorladığını öne sürdü. Bu iddiaya yanıt veren Çin Dışişleri ise söylentilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi ise Amerikalı diplomatların ve ailelerinin güvenlik ve güvenliğini garanti ederken, onurlarının da korunduğunu söyledi.

Amerikan Washington Post gazetesi, geçen hafta bazı ABD'li diplomatların bakanlığa 'Çin'in zorla kendilerine anal koronavirüs testi uygulandığını bildirdiğine' dair bir haber yayınladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı, ise ülkedeki ABD'li diplomatların anal sürüntü testi yaptırmaya zorlanmadığını bildirdi.

"HİÇBİR ZAMAN TALEP ETMEDİ"

Dışişleri bakanlığı sözcüsü Zhao Lijian Pekin'de günlük basın toplantısında "Bildiğim kadarıyla ... Çin, Çin'de bulunan ABD diplomatik personelinin anal sürüntü testleri yapmasını hiçbir zaman talep etmedi" dedi.

"ONURLARINI KORUYORUZ"

Bir Dışişleri Bakanlığı temsilcisi, İngiliz haber ajansı Reuters'a gönderdiği bir e-postada,  “Amerikalı diplomatların ve ailelerinin güvenlik ve güvenliğini garanti ederken, onurlarının da korunduğunu” söyledi.

Bazı Çin şehirleri, yeni yıl tatilleri öncesinde bölgesel salgınlar sırasında artan taramaların ortasında olası enfeksiyonları tespit etmek için anüsten alınan örnekleri kullandı.

Pekin'de bir solunum hastalıkları doktoru olan Li Tongzeng, geçen ay devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, dışkı örneklerinde veya anal sürüntülerde virüs izlerinin solunum yolundakilerden daha uzun süre tespit edilebileceğinden anal sürüntülerin kullanıldığı testlerin eksik enfeksiyonları önleyebileceğini söyledi.

Hong Kong Çin Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, geçen yıl yayınlanan bir makalede, dışkı testleri, atıkları yetişkinlere göre daha yüksek viral yük taşıdığından çocuklarda ve bebeklerde enfeksiyon bulmada daha etkili olabileceğini ifade etti.

ABD - Çin arasında 'anal sürüntü' krizi ile ilgili etiketler Çin ABD Test anal
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.