"ABD çekilince YPG barınamaz"

ABD, Suriye'den çekilme kararı aldı. Arka arkaya gelen açıklamalar sonrasında çekilme takviminin 60 ila 100 gün içinde tamamlanması bekleniyor. ABD'nin kararı, Ortadoğu bölgesinde heyecan uyandırsa da Fırat'ın batısında temkinle karşılandı. Günlerdir Fırat'ın doğusu için hazırlık yapan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları ABD'nin, almış olduğu kararı uygulayıp uygulamayacağını zamanla göreceklerini belirtiyor.

Sabah'tan Uğur Yıldırım ÖSO güçleri ile Fırat'ın doğusuna yapılacak harekatı konuştu. 
ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'yi uzun süredir himayesi altında tuttuğunu ve silah yardımı verdiğini söyleyen ÖSO komutanları, "Terör örgütü, ABD'nin verdiği destek sayesinde Suriye'nin kuzeyinde ayrılıkçı bir harekâta başladı. Topraklarımızı işgal etti. 1 milyondan fazla Suriyeli'yi evinden etti. ABD, desteğini çektiği anda terör örgütünün Suriye'nin hiçbir noktasında barınma şansı kalmayacaktır" diye konuştu.

ABD çekilse de çekilmese de teröristleri Suriye'den atmaya kararlı olduklarını dile getiren komutanlar, "Hedefimiz zaten ABD değil. Biz ülkemizi işgal eden, halkımızı yerinden yurdundan eden PKK/YPG'ye karşıyız" dedi.

SINIR HATTINDA GERGİN BEKLEYİŞ

Suriye'nin kuzeyinde ABD'nin bölgeden çekilme kararı konuşulurken, cephe hattında da hareketlilik devam ediyor. Fırat'ın doğusundaki teröristler operasyon korkusuyla savunma hatları oluşturarak işgal altında tuttuğu bölgelerde hendek ve mevziler kazıyor. Fırat'ın batısında ise ÖSO üyeleri sınır hattında teröristlerle burun buruna 24 saat nöbet tutmaya devam ediyor. Sınır hattı boyunca silahlarla devriye gezen ÖSO'cular, operasyon için verilecek emri bekliyor.

Fırat'ın batısında ise ÖSO üyeleri sınır hattında teröristlerle burun buruna 24 saat nöbet tutmaya devam ediyor. Sınır hattı boyunca silahlarla devriye gezen ÖSO'cular, operasyon için verilecek emri bekliyor.

KÜRT ŞAHİNLERİ DE SAVAŞACAK

Öte yandan Fırat'ın doğusuna düzenlenecek olası operasyonda ÖSO bünyesinde bulunan Kürt savaşçıları da terör örgütü PKK/YPG'ye karşı savaşacak. Hamza Tümeni bünyesinde kurulan yaklaşık 500 kişilik Kürt Şahinleri Tugayı operasyona katılacak. Bu tugayın üyesi olan Hasan Ali Gülli, "Biz Afrin'de terör örgütüne karşı savaştık. Fırat'ın doğusunda da en önde savaşacağız. PKK/YPG, Kürtler'in temsilcisi değildir. Kürtler'e en büyük ihaneti onlar yaptı. Suriye'nin kuzeyinde teröristleri temizleyene kadar savaşacağız" dedi.

Kürt savaşçılardan Abdul Bera da, Suriye'de Arap, Kürt ve Türkler'in bir arada kardeşçe yaşadığına dikkati çekerek, yine bu ortamı kurana kadar savaşmaya devam edeceklerini kaydetti.

"ABD çekilince YPG barınamaz" ile ilgili etiketler YPG Suriye ÖSO
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.