ABD büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı

ABD'nin, Gara'da PKK tarafından şehit edilen 13 Türk vatandaşı ile ilgili 'Eğer haberler doğrulanırsa, kınıyoruz' açıklamasına Ankara'dan tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, ABD Büyükelçisi Satterfield'ı çağırarak açıklamaya yönelik tepkiyi "en kuvvetli şekilde" dile getirdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'ı, ABD tarafından Gara'da 13 Türk vatandaşının şehit edilmesiyle ilgili yapılan açıklama nedeniyle Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

"TEPKİMİZ EN KUVVETLİ ŞEKİLDE DİLE GETİRİLDİ"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "ABD Büyükelçisi Satterfield bugün Bakanlığımıza çağrılarak ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

"HABERLER DOĞRUYSA KINIYORUZ" DENİLMİŞTİ

ABD yaptığı açıklamada, ‘’ABD, Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde Türk vatandaşlarının ölümünden üzüntü duyuyor. NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve son çatışmalarda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk sivillerin terör örgütü olarak tanınan PKK tarafından öldürüldüğüne dair haberler doğruysa, bu eylemi mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz’’ demişti.

 

 

 

ABD büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı ile ilgili etiketler ABD Şehit Dışişleri Bakanlığı Gara
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.