ABD Büyükelçisi John Bass'dan 'dağ' güzellemesi

FETÖ'cü darbe girişimi, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde önemli bir kırılma noktası oldu.

ABD'nin FETÖ lideri Fethullah Gülen'i iade etmekte ayak sürümesi, kamuoyundaki ABD algısını olumsuz anlamda etkiledi.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass’ın, bazı yerel belediyelere olağanüstü hal kapsamında kayyum atanmasına ilişkin eleştirileri de kamuyounda büyük tepkiye neden oldu.

ABD Büyükelçisi Bass’ın, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki belediyelere olağanüstü hal kapsamında kayyum atanmasıyla ilgili 10 Eylül’deki açıklaması üzerine başlayan tepkiler; Artvin'e yaptığın ziyaret ile daha da yoğunlaştı.

210920161747594447105_3.jpg

Bass ve eşi Holly Bass’ın, Artvin civarındaki gezisi provokatif bulundu ve “ABD’nin HES projeleri üzerinden köylülerce gerçekleştirilen protestolara destek verilmesi” şeklinde yorumlandı.

BASS'IN INSTAGRAM HESABINDA "TATİL" PAYLAŞIMLARI

Büyükelçi John Bass, bir süre önce, Hatila vadisindeki cam köprü üzerinde, kendisi gibi Amerikalı bir diplomat olan eşi Holly Holzer Bass'la birlikte poz verdiği 'selfie'yi Twitter hesabından paylaşmıştı.

John Bass'ın paylaştığı bir başka fotoğraf ise kendisine yönelik tepkilerin zirveye ulaştığı nokta oldu.

210920161748114446229_3.jpg

ABD Büyükelçisi eşi ile birlikte bir dağ yamacında çektirdiği fotoğrafı takipçileri ile paylaşarak "Dağlarda her zaman her şey daha iyi" yorumunu yaptı.

Bu fotoğrafa sosyal medyada çok sert tepkiler gelirken, ABD'nin PKK'nın Suriye uzantısı PYD'ye verdiği desteğe dikkat çeken bazı Instagram kullanıcıları, "Dağlarda destekledikleriniz sayesinde biz o dağların havasını soluyamıyoruz", "Dağ güzelmeleri... 'Serok Apo'da deseydin. Dünyanın başına gelen en büyük belasınız, Mistir, Yankican" şeklinde yorumlarla John Bass'a sert tepki gösterdi.

ABD Büyükelçisi John Bass'dan 'dağ' güzellemesi ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.