ABD Büyükelçiliği FETÖ firarisinin Bahçeli tweetini beğendi!

ABD Büyükelçiliği resmi hesabından FETÖ firarisi Ergun Babahan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedep alan tweetini beğendi. MHP Genel Sekreteri, Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman bu beğeniye sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Elçiliğin FETÖ'cü hesaba yaptığı beğeniye bir tepki de İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan geldi. ABD elçiliği ise tepkiler üzerine önce beğeniyi sildi. Sonra da bir özür mesajı paylaştı...

FETÖ firarisi Ergun Babahan'ın sosyal medyadan paylaştığı "Türkiye halkları bahçelisiz bir siyaset dönemine hazır olmalı" mesajı ABD Büyükelçiliği tarafından beğenildi. 

Bu beğeniye MHP'den sert tepki geldi. 

MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman Twitter hesabından yaptığı bir dizi paylaşımda ABD Büyükelçiliğine şu sözlerle tepki gösterdi:

"ABD'nin Ankara Büyükelçiliği firari FETÖ tetikçisi Ergün Babahan'ın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi hedef alan twitini beğendi.

12 Eylül 1980'de ABD'nin Türkiye büyükelçisi olan James Spain görevi sonrası verdiği bir mülakatta "Türkiye'yi Türkeş'e teslim etmedik" itirafında bulunmuştu. Dün Türkeşsiz Türk milliyetçiliği planını devreye sokanlar, bugün aleni bir şekilde Bahçelisiz MHP hesapları yapıyor.

Dün olduğu gibi bugün de avuçlarını yalayacaklardır. Ayrıca Türkiye'de Türkiye halkları yoktur, büyük Türk milleti vardır. Türk milletinin lideri de Sayın Devlet Bahçeli'dir. Çok şükür başımızdadır. Dosta güven düşmana korku vermektedir."

ABD Büyükelçiliği FETÖ firarisinin Bahçeli tweetini beğendi!

İşte MHP'li Büyükataman'ın sert tepkisine neden o paylaşım ve elçiliğin beğenisi...

ABD Büyükelçiliği FETÖ firarisinin Bahçeli tweetini beğendi! - Resim : 2

FAHRETTİN ALTUN'DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Twitter hesabından konuyla ilgili bir mesaj paylaştı. Altun “Amerikan Elçliği’nin Türkiye’nin içişlerine karışmak gibi bir işi yoktur. ABD Dışişleri Bakanlığı bu olayı soruşturmalı ve sorumlular hakkında gerekenleri yapmalıdır” sözleriyle ABD Büyükelçiliği’ne tepki gösterdi.

ABD Büyükelçiliği FETÖ firarisinin Bahçeli tweetini beğendi! - Resim : 3

ELÇİLİKTEN ÖZÜR

Tepkilerin ardından ABD Büyükelçiliği’nden de bir açıklama geldi. Büyükelçilik Twitter hesabından “Bugün Büyükelçilik Twitter hesabından, yanlışlıkla bir tweet beğenilmiştir. Bu hatadan dolayı pişmanız ve her türlü karışıklık için özür diliyoruz” mesajı paylaşıldı.

ABD Büyükelçiliği FETÖ firarisinin Bahçeli tweetini beğendi! ile ilgili etiketler MHP Devlet Bahçeli ABD Ergun Babahan abd büyükelçiliği
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.