ABD, Başkonsolosumuzu katleden teröristi saldı ve Ermenistan'a yolladı!

Türkiye, 1982 yılında Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı şehit eden ASALA üyesi Ermeni Terörist Hampig Sasunyan’ın (58) ABD’de mahkemece serbest bırakılıp, bir de üzerine Ermenistan’a sınır dışı edilmesini kınadı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, ABD’de Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı şehit eden Ermeni terörist Hamping Sasunyan’ın salıverilip Ermenistan’a sınırdışı edilmesini kınadı.

TERÖRİZME TAVİZ VEREN VAHİM BİR HATA'

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan’ı şehit eden Ermeni Terörist Hampig Sasunyan’ın (58) ABD’de mahkemece serbest bırakılıp Ermenistan’a sınırdışı edilmesini kınadı. Bilgiç, “Kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü vurguluyoruz” dedi.

Bilgiç, 1982 yılında şehit edilen Kemal Arıkan’ın katili Hampig Sasunyan’ın ABD’de serbest bırakılarak Ermenistan’a sınır dışı edilmesine ilişkin mahkeme kararıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

'BİR KEZ DAHA ŞEHİTLERİMİZİ SAYGI VE RAHMETLE ANIYORUZ'

Bilgiç, “Evvelce hakkında şartlı tahliye kararı alınmış bulunan Los Angeles Başkonsolosumuz Şehit Kemal Arıkan’ın katili Ermeni terörist Hampig Sasunyan’ın 3’üncü bir ülkeye sınır dışı edildiği öğrenilmiştir. Adı geçen teröriste ilişkin kararı terörizme taviz veren vahim bir hata olarak gördüğümüzü ve kınadığımızı bir kez daha vurguluyoruz. Bu tür kararların terörizmle mücadeleye değil, terörizmin siyasi hedefler için başvurulabilecek kullanışlı bir araç olarak yüceltilmesine çalışan çevrelerin gündemine hizmet edeceği aşikârdır. Bu vesileyle, bir kez daha şehit diplomatımız Kemal Arıkan’ı ve Ermeni terör örgütlerinin saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE ŞARTLI TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Arıkan’a yönelik suikasttan müebbet hapis cezasına çarptırılan, 40 yıl hapis yatan Sasunyan’ın ABD Dışişlerinin itirazlarına rağmen nisan ayında şartlı tahliyesine karar verilmişti.

Ermenistan’dan açıklama yapan, fotoğraf paylaşan Sasunyan, 40 yıl sonra Ermenistan topraklarına ayak bastığı için onur duyduğunu belirterek kendisine destek olanlara teşekkür etmişti.

 

 

Kaynak: Hürriyet 

ABD, Başkonsolosumuzu katleden teröristi saldı ve Ermenistan'a yolladı! ile ilgili etiketler ABD ASALA terörist Ermenistan Ermeni Sasunyan serbest sınırdışı sınır dışı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.