ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı!

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya saldırıları nedeniyle Rusya ile "ticari ilişkilerini" askıya aldıklarını açıkladı. Biden, Putin'i hesap vermesi için sıkıştıracaklarını ve ABD'nin yaptırımlarıyla Rus ekonomisini yıktığını söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında Rusya'ya uygulanacak yeni yaptırımları açıkladı.  

"PUTİN'İN IMF'DEN BORÇ ALMASINI ENGELLEYECEĞİZ"

Biden, "Rusya'nın ticaret yapması zorlaştırılacak. Putin'i hesap vermesi için köşeye sıkıştıracağız. Putin'in IMF ve Merkez Bankası'ndan borç almasını engelleyeceğiz" dedi.

"RUSYA'DAN ALKOL VE DENİZ MAHSULLERİ İTHALATINI DURDURUYORUZ"

Bununla birlikte Biden, Rusya'yı ticaretten kayırılan ülke statüsünden çıkaracaklarını belirterek, "Bunlar atacağımız son adımlar değil. Rus ekonomisine darbe indireceğiz. Rusya'dan alkol, elmas ve deniz mahsulleri ithalatını durduyoruz" diye konuştu.

"MOSKOVA BORSASI AÇILINCA BATACAK"

Biden sözlerine şu şekilde devam etti:

"Putin'i daha sert vuracağız. Moskova borsası iki haftadır açılmıyor. Bir dolar 200 ruble oldu. Çünkü açılınca batacağını biliyorlar. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları Rusya'yı bir çöp haline getirdi. Rusya ekonomisini yıktık."

Biden, ABD'nin Ukrayna'da savaşmayacağını vurgulayarak, Rusya ve NATO arasındaki bir çatışmanın 3. Dünya Savaşı'nı başlatabileceğini söyledi. 

Ancak, ABD'nin Ukrayna halkına yardımcı olacağını sözlerine ekledi:

"Ukrayna halkını destekliyoruz. Yaptırımlar Rus ekonomisini çökertiyor. İnsani yardım son iki haftada 107 milyon dolara yükseldi. Dün akşam bu konuda iki aşamalı harcama onaylandı. Rus işgaline karşı Ukrayna kendini savunacak silahlara sahip olmalı. Biz para, yardım ne gerekiyorsa yapacağız."

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımları açıkladı! ile ilgili etiketler ABD Rusya biden
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.