ABD Başkanı Biden: Türkiye'ye F-16 satmalıyız görüşündeyim

ABD Başkanı Biden NATO liderler zirvesi sonrası açıklamalar yaptı. Biden, "NATO, sınırlarının her karışını koruyacak" dedi. Biden Türkiye'ye F-16 satılması gerektiğini düşündüğünü bildirdi.

ABD Başkanı Joe Biden NATO Liderler Zirvesi sonrası yaptığı değerlendirme toplantısında açıklamalarda bulundu.

Biden'ın konuşmasından satır başları şöyle;

Savaş başlamadan önce Putin'e Ukrayna işgali gerçekleşirse NATO'nun daha da güçleneceğini söyledim tam olarak bunu gördük ,bugün bu zirve ittifakımızı güçlendirmek ile alakalıydı

NATO en son 20 yıl önce yeni misyon ortaya koymuştu. Rusya o zaman bir ortaktı. Çin'in adı bile geçmiyordu ama artık dünya değişti. NATO da aynı şekilde değişiyor bu zirvede müttefiklerimizi yeniden toparladık Rusya'nın Avrupa'ya yönelik tehdidini ifade ettik.

Müttefikleri savunma bütçelerini büyütüyor. Bakın Almanya bir örnek. Ordusu için 100 milyar Dolar büyüklüğünde bir fon duyurdu.

Bir kez daha 5. maddeye olan taahhüdümüzü vurguladık. NATO toprağının her karşını koruyacağız. Avrupa'daki güç sayımızı artırıyoruz. Doğu kanadımızı güçlendirmek için Polonya'da yeni bir karargah kuracağız. Romanya'da da yeni bir askeri güç kurulacak

Artık işler değişiyor yeni gelişmelere adapte oluyoruz. ABD dünyayı Ukrayna'nın arkasında topluyor.

"TÜRKİYE'YE F-16 SATMALIYIZ GÖRÜŞÜNDEYİM"

Bu F-16 jetlerinin modernizasyonunu çözmemiz gerekiyor. Ben Aralık ayından bu yana pozisyonumu da çok değiştirmedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Aralık'taki tutumumuzun değişmediğini söyledim. 'Türkiye'ye F-16 satmalıyız' görüşündeyim. Kongre'nin onayına ihtiyaç var ve alacağımızı da düşünüyorum.

RUSYA BÜYÜK BEDELLER ÖDÜYOR

Ukrayna'yı ne kadar desteklememiz gerekiyorsa destekleyeceğiz. Rusya'ya bakın temerrüde düştüler. 15 yıllık kazançlarını kaybettiler. Benim başlattığım ihracat sınırlamalarından dolayı zorlanıyorlar teknolojik olarak. Belki de petrol üretimine devam edemeyecekler ABD teknolojisine muhtaçlar. Çok büyük bir bedel ödüyorlar. Daha bugün Yılan adası Ukrayna tarafından geri alındı. Ukrayna'nın yanında duracağız ki Rusya onları yenemesin.

Ukrayna zaten Rusya'ya ciddi bir hasar verdi. ABD onlara bakıyor. Kiev'i almaya çalıştınız beceremediniz Donbas'ı almaya çalıştınız daha bunu başaramadınız diyorlar. Biz Ukrayna'ya kapasite sağlıyoruz ve onların cesareti çok önemli. Bu yüzden nasıl biter bilmiyorum ama Rusya'nın Ukrayna'yı yenmesi ile bitmeyecek

ABD Başkanı Biden: Türkiye'ye F-16 satmalıyız görüşündeyim ile ilgili etiketler ABD NATO biden
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.