ABD Başkanı Biden: 6 Ocak'ta insanların iradesini yok etmek istediler"

ABD Başkanı Joe Biden geçen yıl eski başkan Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre binasına düzenlediği saldırının yıldönümünde açıklamaklar yaptı. Eski Başkan Trump'a sert sözlerle yüklenen Biden, "6 Ocak'ta insanların iradesini yok etmek istediler" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden kanlı Kongre baskınının yıldönümünde konuştu. Konuşmasının başlangıcında saldırıları teşvikle suçladığı eski başkan Trump'a tepki gösteren Biden "Trump için egosu demokrasiden daha önemli. Tarihimizde ilk kez bir başkan seçimi kaybetmekle kalmadı aynı zamanda barışçıl güç transferini kongre baskınıyla engellemeye çalıştı" dedi.

Biden 6 Ocak saldırıları için "insanların iradesini yok etmek istediler" derken, "ABD tarihinde 2020'den daha önemli bir seçim olmamıştır" diye ekledi.

ABD KANLI KONGRE BASKINI

ABD'deki Kasım 2020 seçimleri sonrasında dönemin başkanı Donald Trump, Joe Biden'a kaybetmeyi kabul etmemiş ve seçimde hile yapıldığını iddia etmişti.

Trump yemin töreni yaklaşırken katılmayacağını belirterek Kongre'de seçim sonuçlarının oylanacağı gün, miting düzenlemişti. Trump'ın "Asla teslim olmayacağız" açıklamasının ardından miting dönüşü yüzlerce kişi Kongre binasına yürümüş ve oturumun gerçekleştiği sırada Kongre binasını basmıştı. ABD tarihine geçen olaylarda 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmişti.

Trump ise kanlı baskın nedeniyle 'halkı isyana teşvik'ten azil istemiyle yargılanmış ancak Senato'daki oylamada partisi Cumhuriyetçilerin desteği sayesinde aklanmıştı.

ABD Başkanı Biden: 6 Ocak'ta insanların iradesini yok etmek istediler" ile ilgili etiketler Saldırı ABD kongre Joe Biden
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.