ABD basınından Türkiye'ye övgü: Kilit oyuncu olarak ortaya çıktı

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınıyla amansız mücadele sürüyor. Aralarında Çin, İngiltere, İtalya, İsrail, İspanya'nın yer aldığı 34 ülkeye yardım gönderen Türkiye'nin hamlesi, büyük yankı buldu. Amerikan basınında yer alan haberlerde, Türkiye'nin depremlerden mülteci yönetimine kadar büyük çaplı olayların altından kalktığı ve bu tür kriz durumlarında idmanlı olduğu belirtildi.

Aralarında Çin, İngiltere, İtalya, İsrail, İspanya'nın yer aldığı 34 ülkeye yardım gönderen Türkiye'nin hamlesi, büyük yankı buldu.

ABD basını yardım paketlerinin üzerindeki Mevlana'ın sözü "Ümitsizlğin ardında nice ümitler var, karanlığın ardında nice güneşler var"ı öne çıkardı ve Türkiye'nin kriz durumlarında kilit bir rol oynadığını vurgulayarak başarısını övdü. 

''ÇOK İDMANLI BİR ÜLKE''

The Hill isimli Amerikan haber sitesinde yer alan makalede, Türkiye için depremlerden milyonlarca mülteci ve göçmenin yönetimine kadar büyük çaplı krizler geçirmiş olduğu ve bu krizlerin ardından salgınlarla kolaylıkla mücadele edebiliyor oluşu 'çok idmanlı bir ülke' olduğu şeklinde yorumlandı.

Makalede ayrıca, 88 ülkenin Türkiye'den yardım talebinde bulunduğu belirtilirken Ankara'nın Avrupa ülkelerinden hızlı hareket ettiği vurgulandı. 

Okulların kapatılması, sokağa çıkma yasağı ve ücretsiz maske dağıtımına değinilen yazıda, Türkiye'nin milyonlarca sığınmacıya ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı.

ABD basınından Türkiye'ye övgü: Kilit oyuncu olarak ortaya çıktı

ABD basınından Türkiye'ye övgü: Kilit oyuncu olarak ortaya çıktı ile ilgili etiketler ABD Koronavirüs Korona Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.