ABD basınından Türkiye ile gizli anlaşma iddiası

Amerikan basını, yarın duruşması görülecek olan Rahip Brunson’ın serbest bırakılması için ABD ile Türkiye arasında gizli bir anlaşma sağlandığını yazdı.

ABD basını, yarın duruşması görülecek olan Rahip Andrew Brunson’un serbest bırakılması için ABD ile Türkiye arasında gizli bir anlaşma sağlandığını, buna karşılık Beyaz Saray’ın Türkiye’ye yaptırımları “hafifleteceğini” iddia etti.

NBC News'teki habere göre; Amerikalı Rahip Andrew Brunson'un Türkiye'deki 2 yıllık tutukluluktan sonra salıverilmesi bekleniyor.

Beyaz Saray Rahip Brunson'un yarınki duruşmada serbest bırakılmasını umuyor. İddialara göre; Washington ve Ankara arasında gizli bir anlaşma sağlandı. Anlaşma gereği İzmir'deki evinde ev hapsi süren Rahip Brunson, 12 Ekim Cuma günü (Yarın) görülecek duruşma sonrasında serbest bırakılarak ülkesine dönecek. Bunun karşılığında Beyaz Saray Türkiye'ye yönelik uygulamaya koyduğu yaptırımları hafifletecek.

Detayları belli olmamakla birlikte anlaşmanın, Türkiye üzerinde uygulanan ekonomik baskının azaltılması sözünü içerdiği de belirtiliyor.

Beyaz Saray'daki üst düzey bürokratlara dayandırılan haberde; Trump yönetiminin, Türkiye'nin bu anlaşmaya sadık kalacağından emin olamadığına vurgu yapılıyor çünkü onlara göre; Ankara bir kaç ay önce Rahip Brunson'u bırakmaya yakındı ancak bunu yapmadı. Rahip Brunson'un masumiyetini savunan ABD'li yetkililer, Cuma günü Türk adalet sisteminin Amerikan vatandaşını serbest bıraktığını duyacaklarına inanıyor.

Haberin ardından Washington'daki Türk Dış İşleri sözcüsü, Beyaz Saray ve Brunson Ailesinden iddialarla ilgili yorum ya da açıklama gelmedi.

 

ABD basınından Türkiye ile gizli anlaşma iddiası ile ilgili etiketler abd basını abd türkiye rahip brunson anlaşması gizli anlaşma iddiası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.