ABD basınında 15 Temmuz! "Lincoln ne yaptıysa, Erdoğan da onu yaptı!"

15 Temmuz FETÖ'cü askeri darbe girişiminin 5. yıl dönümünde Amerikan medyasında ilginç bir makale yer aldı. TAİK Yönetim Kurulu Üyesi ve eski başkanı Ekim Alptekin tarafından kaleme alınan makalede, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerikan İç Savaşı'nın lideri Abraham Lincoln'e benzetildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'daki başarısız darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti.

Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan FETÖ/PDY üyelerinin gerçekleştirdiği hain darbe teşebbüsünde 251 vatandaş şehit oldu, 2 binin üzerinde vatandaş ise gazilik makamına ulaştı.

Bugün 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü çerçevesinde darbeye direnirken hayatlarını kaybeden şehitler çeşitli etkinliklerle anılırken, o korkunç gecenin hatırları da hafızalarda tazelendi.

Diğer yandan, 15 Temmuz'la ilgili ABD medyasında da ilginç bir makale yer aldı.

TAİK Yönetim Kurulu Üyesi ve eski başkanı Ekim Alptekin tarafından kaleme alınan ve FETÖ darbesini tüm boyutları ile gözler önüne seren o makalede, "Amerikan karar alma mekanizmalarının, peygamber gibi davranan bir "imam" ile onlarca yıllık NATO müttefiki arasında doğru seçimi yapma zamanı geldi." ifadelerini kullandı.

LINCOLN-ERDOĞAN BENZETMESİ

Yazısında, FETÖ'cü kalkışmayla ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Alptekin 15 Temmuz'u Amerikan İç Savaşı'na benzetti.

FETÖ'nün söz konusu kalkışma sırasında TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Emniyet Müdürlüğü, Milli İstihbarat Teşkilatına saldırdığını, F-16'ların ve tankların sivilleri hedef aldığını hatırlatan Alptekin şöyle devam etti;

"Düşman sıradan bir terörist grup değildi ve ayrıca dış düşman da değildi; içeriden geldiler. Lincoln hükümetinin bir iç isyanla karşı karşıya kalmasına benzer şekilde, Türk liderlerin en büyük önceliği Cumhuriyeti korumaktı."

Darbe girişimi sırasında kritik kararlar verildiğini vurgulayan Ekim Alptekin her an bir iç savaş senaryosu ile karşı karşıya kalınabilecek durumlar yaşandığını dile getirdi. Bu noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği liderliğe özel bir parantez açarak şunları kaydetti;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği liderlik ve Türk halkının kararlılığı Türkiye'nin kaosa sürüklenmesini engelledi. Abraham Lincoln gibi Erdoğan da cumhuriyeti kurtarmak için savaşmayı seçti."

MAKALENİN ORİJİNAL TAM METNİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

ABD basınında 15 Temmuz! "Lincoln ne yaptıysa, Erdoğan da onu yaptı!" ile ilgili etiketler FETÖ ABD 15 Temmuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.