ABD bankalarının kripto para ile belli işlemleri yapmadan önce yazılı izin almaları gerekecek

ABD’de finansal işlemleri denetleme faaliyeti gören Para Birimi Denetleme Ofisi (OCC), banka kuruluşlarının kripto para birimleri ile yapılan belirli işlemleri gerçekleştirmeden önce yazılı izin almaları gerekeceğini açıkladı.

ABD finansal işlemler için regülasyon işlevi yürüten OCC’nin yayınladığı bildiride, banka müşterilerine kripto varlıkları için saklama hizmeti sağlanmadan önce hizmeti verecek bankaların uygun risk yönetim sistemlerine haiz olduklarını ispat etmeleri gerektiği belirtildi.

Yapılan açıklamada bankaların belirli kripto para, dağıtık defter (distributed ledger) ve sabitkoin (stablecoin) içeren işlemleri gerçekleştirmeden önce denetim kuruluşlarına bu amaçlarını bildirmeleri ve yazılı izin almaları gerekeceği aktarıldı.

Geçtiğimiz Salı günü ABD Merkez Bankası FED ve OCC’nin aralarında bulunduğu bazı resmi kuruluşlar, kripto mevduatlarla ilgili ortak yol bir haritası sunmuştu.

Kuruluşların yayınladığı bildiride, önümüzdeki yıl bankaların kripto para içeren işlemlerde hangi faaliyetlerine resmi olarak izin sağlanacağı konusunda daha fazla açıklık getirileceği hususu da yer almıştı.

ABD bankalarının kripto para ile belli işlemleri yapmadan önce yazılı izin almaları gerekecek ile ilgili etiketler ABD denetim mevduat
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.