ABD, Avrupa'ya gaz arayışında

ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Avrupa’nın enerji akışını sağlayabilmek için diğer ülkeler ile görüşüyor.

ABD, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi durumunda Avrupa’nın enerji darboğazı yaşamaması için içlerinde Katar’ın da olduğu doğal gaz üreticileri ile görüşmeler yürütüyor.

En büyük sıvı doğal gaz ihracatçılarından biri olan Katar, aktarımının büyük bölümünü uzun vadeli kontratlar ile Asya ülkelerine gönderiyor.

Rusya'ya yaptırım uygulanması durumunda Avrupa’nın enerji tedariğinde aksaklık yaşamaması için diğer üreticilerle görüşen ABD yönetiminde Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Katarlı mevkidaşı Muhammed bin Abdülrahman El Tani ile düzenlediği görüşmede Rusya ve Ukrayna arasındaki olası çatışma halinde alınabilecek pozisyonları tartıştı.

Devletin kontrolünde yapılan Katar'daki doğal gaz üretiminin Avrupa’ya aktarılabileceğini belirten uzmanlar, yine de bu miktarın Rusya'nın yaratacağı boşlukta oldukça yetersiz kalacağını ifade etti.

Katar'da Enerji Bakanlığı görevini yürüten Saad El Kaabi, geçtiğimiz yıl enerji talebinin artmasından sonra yükselen fiyatlara karşın fiyatları düşürme maksadıyla daha fazla doğal gaz üretimi yapamayacaklarını dile getirmişti.

ABD, Avrupa'ya gaz arayışında ile ilgili etiketler ABD Avrupa doğal gaz Rusya enerji
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.